Actualitate

E jale ce au descoperit inspectorii ANPC în cluburile „de fiţe“! La Iași, nu se ia nicio măsură în cazul Clubului Fratelli – VIDEO

Publicat: 29 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
E jale ce au descoperit inspectorii ANPC în cluburile de fiţe La Iași nu se ia nicio măsură în cazul Clubului Fratelli - VIDEO
E jale ce au descoperit inspectorii ANPC în cluburile „de fiţe“!

E jale ce au descoperit inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) în cluburile „de fiţe“ de pe litoral și din capital, a declarat directorul general al instituţiei, Paul Anghel.

Directorul general al ANPC susține că oprirea temporară a activităţii a două cluburi din Mamaia – Breeze și Fratelli a fost una dintre cele mai blânde sancțiuni posibile luate. Asta ținând cont că în cluburile „de fiţe“ trebuie să aplice în bucătăriile proprii standarde de calitate foarte ridicate. Însă inspectorii ANPC au descoperit multe nereguli la cele două cluburi din Mamaia, dar şi în cluburi din Capitală.

„Din perspectiva a ceea ce se întâmplă în spate, în bucătărie, am aşteptarea ca în momentul în care e un club de fiţe şi ceea ce se întâmplă în bucătărie să fie la nişte standarde foarte ridicate.

Din nefericire, există situaţii şi în Bucureşti şi pe litoral, la cluburile de fiţe, existau produse aflate în afara datei-limită de consum, cu data durabilităţii minimale expirate, existau produse neetichetate, existau produse cu modificări organoleptice, marea majoritate a preparatelor din carne erau congelate, decongelate şi recongelate şi aşa mai departe“, spune Paul Anghel.

E jale ce au descoperit inspectorii ANPC în cluburile „de fiţe“

Directorul general al ANPC a relatat faptul că a pățit chiar el să mănânce la anumite localuri sau cluburi de fițe, iar după ce a avăzut rezultatele controalelor făcute de inspectorii ANPC să se îngrozească.

„În momentul în care se oferă clienţilor, sigur că arată bine, dar ce e în spate trebuie verificat. E foarte simplu să zicem că am mâncat acolo şi e foarte frumos, e foarte bine. Şi eu am mâncat în foarte multe locuri, a fost foarte bine şi după aia, când colegii mei s-au dus acolo, au descoperit anumite lucruri de care cu toţii ne-am şocat şi ni s-a părut că sunt nelalocul lor.

Deci, din această perspectivă, abordarea (la Fratelli şi Breeze, n.r.) cred că a fost mai mult decât umană, mai mult decât în ideea de prevenţie şi consiliere „, a precizat Paul Anghel.

Controale la mai multe terase de pe Litoral

Săptămâna trecută, Comandamentul Litoral a avut acţiuni de control în mai multe localităţi. Astfel, în Costineşti au fost controlaţi 18 operatori economici şi au fost aplicate două amenzi în valoare de 13.000 de lei, iar în Neptun, Jupiter, Venus, Vama Veche au verificaţi 15 operatori economici, fiind date trei amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.

Vicepreşedintele ANPC a prezentat şi câteva dintre neregulile găsite pe litoral în urma controlului de joi seara: comercializarea îngheţatei cu data limită de consum depăşită, comercializarea preparatelor culinare cu etichete care indică data de preparare 21 sau 22 iulie, comercializarea preparatelor culinare fără etichete, utilizarea sosurilor de producţie proprie păstrate în recipienţi reutilizaţi de băutură răcoritoare, schimbarea termică a stării produselor faţă de cea indicată de producător, utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare şi ventilaţie ruginită, cu urme de mucegai, tavan cu fantă decupată prin care pot cădea diverse impurităţi în preparatele culinare, prezenţa muştelor, lipsa dotărilor cu aparate împotriva insectelor, utilizarea unui spaţiu de vânzare şi depozitare la bar complet neigienizate.

Când se închide bomba epidemilogică de la Clubul Fratelii?

La Iași, la Clubul Fratelli, unde este o bombă epidemiologică, în ciuda semnalelor de alarmă trase de mai mulți clineți, n use ia nicio măsură. La Clubul Fratelli nu se respectă distanţarea fizică impusă de autorităţile legale. Asta, deşi există o lege în acest sens, patronilor clublui pare să nu le pese. În ultimele week-end-uri, în cadrul unor petreceri din clubul Fratelli, tinerii s-au înghesuit, încălcând cu bună știință măsurile impuse prin lege și nepăsându-le de creşterea numărului de cazuri de COVID-19 din România.

Într-un story postat de unul dintre clienții clubului, se poate observa cum barmanul nu are mască de protecție, iar oamenii nu respectă distanţarea fizică și nici nu paortă mască de protecție.

În ciuda atâtor semnale de alarmă trase de clienții nemulțumiți de situația creată, poliția și autoritățile statului nu intervin și tolerează ce se întâmpla in clubul Fratelli!

 

 

 

 

Adauga un comentariu