Prima pagină » Local » Ea este femeia din spatele afacerii de succes Danilevici. „Am început în casa părintească, cu o cameră”

Ea este femeia din spatele afacerii de succes Danilevici. „Am început în casa părintească, cu o cameră”

20 sept. 2025, 02:00,
Raluca COSTIN în Local

Otilia, împreună cu fratele și sora ei, a dus mai departe afacerea de succes Danilevici, afacere cu tradiție, moștenită de la bunicul lor. Acum, au ajuns la a șasea locație, cu un magazin deschis la Iași, și nu se opresc cu investițiile aici.

Povestea Danilevici începe în 1943, când bunicul Nicolae Danilevici, din Gura Humorului, care mergea acasă la vecini pentru a-i ajuta să taie porcul și să prepare produse tradiționale din carne, a început să fie tot mai priceput la asta. A învățat rețetele, a pregătit produse din carne de calitate, iar în cele din urmă a început să fie căutat de clienți și vândă produsele tradiționale. Rețetele au fost transmise mai departe, către copiii săi, Aurel și Erica, iar aceștia i-au învățat, la rândul lor, pe cei trei copii. Otilia Danilevici, împreună cu fratele și sora ei, se ocupă de dezvoltarea acestui brand de mai bine de 30 de ani. La Iași au deschis, astăzi, magazinul cu numărul 6, din rețeaua proprie. Noua locație se află în centrul orașului, în spatele Halei Centrale. Investiția se ridică la 30.000 de euro.

Afacerea de succes Danilevici se extinde și la Iași

Cunoscuta afacere Danilevici, din Gura Humorului, Suceava, a ajuns și la Iași. Potrivit cofondatorului afacerii, Otilia Danilevici, rețetele sunt după cele vechi, ale bunicului Nicolae.

„Noi am venit la Iași din dorința copiilor noștri, care vor să ducă mai departe tradiția familiei. Acum avem 6 magazine, cu cel de la Iași. Ne dorim ca și ieșenii să încerce produsele noastre – simple, cum le făcea bunicul, cum am învățat de o viață. Sărbătorim 30 de ani de activitate deja, iar tot ce vedeți am învățat de la tatăl meu. Tatăl meu, acum, are 76 de ani, iar el a învățat meseria de la bunicul său. Tot ce știm e de la bunicul nostru. Tata mergea cu el la oameni acasă, îi ajuta la sacrificarea animalelor, ca facă un ban în plus, să întrețină familia cu 3 copii. Tatăl meu și mama erau contabili, iar după Revoluție au încercat să facă ceva în capitalism, să îl exploateze. Am început eu, cu fratele și sora mea, să facem ceva în sensul acesta. Noi eram alături de părinți din clasa a X-a, învățam meseria de la ei și cum să facem produsele. Am început afacerea în casa părintească, cu o cameră, apoi am mai făcut încă o cameră, și tot așa, până nu am mai avut spațiu și ne-am mutat într-o hală, în 2006. Apoi, am deschis fabrica, în 2020. De atunci, ne-am dezvoltat continuu. Vrem să deschidem o locație și la București”, povestește Otilia Danilevici, în vârstă de 48 de ani, cea care se ocupă de afacere, alături de frații săi.

Magazinele Danilevici sunt în Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Iași.

O altă afacere de succes, în domeniul textil, se află în centrul orașului.

Consumatorii pot cumpăra produse dintr-o gamă variată

Peste 140 de sortimente din carne, de la scăriță afumată, la rasol dezosat, lebăr, caltaboș, mușchi țigănesc, mușchi file, cabanos, ceafă afumată și tot ce înseamnă produse din carne, sunt în vitrinele magazinelor Danilevici.

„Caltaboșii, lebăr, dar nu numai, sunt făcute după rețetele bunicului, exact cum le făcea el. Mă gândesc acum că noi producem un kilogram de cârnați, iar în spate sunt 60 de hârtii, așa sunt cerințele acum pentru produsele tradiționale. Toate produsele noastre sunt căutate de clienți. De exemplu, «Cojocul Bunicului», e o parte afumată din pieptul de porc, afumat tradițional, consumat simplu, cu ceapă și pâine. Mie, personal, îmi place cabanosul foarte mult. Produsele noastre sunt naturale, nu folosim E-uri, conservanți sau glutamat de sodiu, doar condimente naturale, carne și usturoi. Avem abator propriu de sacrificare, de afumare, și distribuim prin rețeaua proprie de magazine. Avem 80 de angajați, inclusiv ingineri tineri, care vin mereu cu idei noi de produse și scoatem pe piață produse noi. La Iași, avem doi angajați, iar în funcție de vânzări, vom crește numărul de locuri de muncă. De asemenea, furnizorii noștri de carne sunt din Bucovina pentru carnea de vită și din Iași pentru porc. Ferma de porci se află la Belcești, în Iași. Luăm materie primă doar din România”, mai spune Otilia Danilevici.

Tot mai multe afaceri de succes se deschid la Iași.

Otilia Danilevici: „Este foarte greu antreprenoriatul, și fără muncă asiduă și familia alături, nu poți să faci nimic”

Antreprenoarea mai spune că este bucuroasă că tradiția familiei este dusă mai departe de copii.

„Nu e ușor, dar mă bucur că suntem 3 generații în familia noastră, care au dus mai departe tradiția. Este foarte greu antreprenoriatul, și fără muncă asiduă și familia alături, nu poți să faci nimic. Eu, de exemplu, de foarte mulți ani mă trezesc la 3 și jumătate dimineața. Muncim de dimineața până seara. Dacă nu erau părinții, apoi frații mei, după ce s-au retras părinții, nu cred că reușeam. La noi în familie ne ajutăm foarte mult”, mai spune Otilia Danilevici.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri, în 2024, în valoare de 27 de milioane de lei, cu un profit de aproape un milion de lei. Ieșenii care vor să testeze produsele tradiționale din carne, din zona Bucovinei, pot să vină în spatele Halei Centrale, pe strada Bărboi nr. 6, unde s-a deschis magazinul Danilevici, al 6-lea din afacerea de succes cu preparate din carne.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Comentarii
  • Bravo 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Succes in continuare. Am gustat si mi au placut. Voi mai cumpara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 decembrie 2025
05 decembrie 2025