Local

Ea este singura candidată care a obţinut cea mai mare medie la admiterea de la UMF 2021! Tânăra provine dintr-o familie fără posibilități financiare mari! Iată ce a declarat – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 27 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ea este singura candidată care a obţinut cea mai mare medie la admiterea de la UMF 2021 Tânăra provine dintr-o familie fără posibilități financiare mari Iată ce a declarat - GALERIE FOTO VIDEO
Teodora Agavriloaie a obținut media 10 la admiterea UMF

Reporterii BZI.RO au găsit-o pe Facebook pe Teodora Agavriloaie, singura candidată care a obţinut cea mai mare medie la admiterea de la UMF Iași. Actuala studentă a obţinut nota maximă şi a fost medidată de celebrii soți Nedea, care sunt renumiţi pentru performanţele obţinute.

Așadar, într-o postare publicată pe Facebook de Teodora Agavriloaie, se arată faptul că viitoarea studentă a luat nota 10 la admitere UMF 2021. Postarea a strâns zeci de comentarii de felicitări.

Teodora Agavriloaie a obţinut nota 10 la admiterea de la UMF 2021

Teodora Agavriloaie, elevă la Colegiul Național din Iași a obţinut nota 10 la admiterea de la UMF Iași, fiind singura care a reuşit acest lucru în 2021. Ea a fost singura care a dat la Facultatea de Medicină, specializarea Medicină, și a luat 10 la testul grilă. Per total, pe întreaga UMF Iasi și la Admiterea 2021, 44 de candidați au luat nota 10 la testul grilă.

Aceasta a fost îndrumată în drumul spre succes de doi profesori cunoscuţi pentru performanţele obţinute în domeniu.

Cei doi dascăli Mircea şi Nina Nedea, unul profesor de biologie la Colegiul Național, celălalt la Colegiul „Mihai Eminescu“, se ocupa cu medidatiile pentru admiterea la UMF.

Nu mi-aș fi permis să plătesc meditațiile la biologie

Tânăra și proaspăta studentă de la UMF a menționat faptul că pentru ea accederea la UMF este un vis devenit realitate. Teodora Agavriloaie provine dintr-o familie care nu are posibilități financiare mari, acest lucru putând fi un impas pentru pregătirea examenului de admitere. Totuși, familia Nedea a ajutat-o pe tânără să-ți îndeplinească visul. Studenta a declarat faptul că se bucură pentru că, la 10 ani de la lansarea proiectului celor doi profesori a luat 10 la admiterea de la UMF 2021

A însemnat enorm şi am fost ajutată să îmi îndeplinesc acest vis. M-am bucurat pentru că am putut aplica cunoştinţele acumulate. A reprezentant o provocare. Mă bucur foarte mult pentru că am avut oportunitatea de a face parte din proiectul domnului profesor Nedea, în acest fel nu mi-aş fi permis meditaţii la biologie. Incă nu ştiu exact ce specializare o să îmi aleg sunt foarte multe. intradevăr am luat 10 la examenul de admitere şi mă bucut că la 10 ani de la proiectul domnului profesor sunt singura care a luat 10 de la Medicină. a menționat proaspăta studentă Teodora Agavriloaie.

Profesorii Nedea au vrut să devină medici dar nu au reuşit din cauza lipsurilor materiale

Prof. Mircea Nedea, iniţiatorul proiectului ” Studii Aprofundate pentru Elevi Defavorizați” a declarat faptul că lipsurile materiale i-a împiedicat pe cei doi să devină medici. Proiectul a fost gândit în urmă cu 20 de ani dar din 2011 a prins contur. În acești 10 ani de activitate, raportul este unul absolut fantastic. La această oră sunt 65 de medici care au beneficiat de ajutorul celor doi dascăli:

Ideea este veche de peste 20 de ani. Ea s-a concretizat în 2011, a plecat de la faptul că şi eu şi soţia am fost copii foarte săraci, provenind din familii super modeste din punct de vedere financiar. Am vrut să fim medici şi nu am reuşit, necesita o pregătire suplimentară, partea materială nu a fost posibilă pentru că orice pregătire suplimentară necesită bani. Ca urmare am ajuns profesori. În virtutea acestui fapt am iniţiat proiectul. Sunt copii foarte necăjiți, extrem de capabili care nu trebuie să se piardă în aceste lucruri pământești. I-am recuperat, spunem noi, ei s-au recuperat prin proiect. Astfel încât, astăzi, avem peste 65 de medici, absolvenţi de UMF, avem 2 kinetoterapeuţi şi doi asistenţi. Bilanţul îl facem acum, continuăm proiectul până când nu va mai fi nevoie de noi sau nu vom mai putea.

Nina Nedea: Poate noi suntem mediatorii daţi de Dumnezeu pentru acești copii

În continuarea interviului, prof. Nina Nedea, soția prof. Mircea Nedea a menţionat faptul că pentru a beneficia de meditaţii gratuite, elevii trebuie să aibă o bază şi să susţină o evaluare în care să ia minim 60 de puncte. De altfel, o altă condiţie este impusă şi de determinarea de care elevii dau dovadă:

Nu ştiu dacă noi suntem şansă. Eu cred că sunt mai mulţi factori care au coraborat pentru a reuşi acest copii. În primul rând, darurile de la Dumnezeu, că au avut acea comoară ascunsă, poate dacă nu am fi fost noi să şlefuim sdrumul spre aceste valori, poate nu ar fi reuşit. Sunt convinsă, nu putem spune că noi suntem totul. Poate noi suntem nişte mediatori dați de Dumnezeu prin care destinul lor s-a împlinit.

Aţi întrebat care au fost criteriile. Primul a fost dorinţa lor , al doilea să aibă un minim material, pentru că elevi care doresc să facă meditaţii sunt foarte mulţi, dar am vrut să ajutăm copiii care nu au niciun fel de posibilitate de a aprofunda Biologia. Atunci am gândit că un criteriu este reprezentat de un minim de 400 de lei pe membru de familie şi alte criterii de selecţie au fost testele de verificare care trebuiau date, iar rezultatul la teste trebuia să fie minim 60 de puncte. a declarat prof. Nina Nedea

Soţii Nedea meditează gratuit sute de tineri nevoiaşi

În trecut, reporterii BZI.RO au realizat un interviu în exclusivitate cu cei doi profesori. În spatele succesului înregistrat de cei doi se ascunde multă dăruire şi muncă. Totuşi, un detaliu mai puţin cunoscut opiniei publice este acela că, pe lângă meditaţiile menţionate mai sus, profesorii oferă meditaţii gratuite tuturor elevilor care nu au posibilitate financiară.

În cei 8 ani, la pregătirea gratuită s-au înscris peste 138 de candidaţi, iar peste 64 au rămas până la final. Peste 50 dintre ei sunt acum studenţi la Medicină.

„Proiectul acesta va continua, ţinem foarte mult la el. Vrem să ajutăm copiii care chiar au nevoie. Ne mândrim că unii dintre cei pe care noi i-am pregătit se număra acum printre primii 10 studenţi de la UMF“, au declarat aceștia pentru BZI.RO.

Adauga un comentariu