Local

Ec. Ioan Bîrliba, managerul Spitalului Sf. Spiridon ia în calcul să nu mai candideze pentru un nou mandat

Publicat: 19 nov. 2020
Ec. Ioan Bîrliba, managerul Spitalului Sf. Spiridon ia în calcul să nu mai candideze pentru un nou mandat

Ec. Ioan Bîrliba, actualul manager al Spitalului Sf. Spiridon ia în calcul să nu mai candideze pentru un nou mandat la şefia celui mai mare spital din Moldova.

Managerul a explicat faptul că mandatul îi expira pe data de18 decembrie şi ar dori să renunţe la a mai candidat pentru încă un mandat. Aducem aminte că managerul Ioan Bîrliba se află în fruntea spitalului de 14 ani.

 

Managerul Spitalului Sf. Spiridon, ec. Ioan Bîrliba nu ar mai vrea să candideze pentru un nou mandat

In direct la BZI.RO, managerul Spitalului Sf. Spiridon, Ioan Bîrliba a declarat ca nu ia in calcul sa nu mai candideze pentru un nou mandat de manager. Ajuns la 61 de ani, managerul celei mai mari unități medicale din Moldova explică faptul ca în cei 14 ani de când conduce presigioasa instituție a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a face din spital un bun exemplu de administrație. În altă ordine de idei, managerul a spus că in tot acest timp a avut un colectiv extraordinar la Spitalul Sf. Spiridon:

Pe 18 decembrie expiră contractul, în acest context, iau în calcul să nu mai particip la un nou concurs, 14 ani jumate am coordonat unitatea medicală. Poate este nevoie de sânge mai tânăr, poate oboseală a intervenit, consiliul de administraţie a familiei a contat, simt nevoia să mai fiu alături de ei. Am 61 de ani, pot să mai fac şi altceva. Ce am putut să fac pentru acest spital, am făcut. Nu este nevoie să fac o dâre de seamă vis a vis de ce am realizat alături de colaboratorii mei. Sunt alături de dvs până când va fi nevoie”, a declarat managerul Spitalului.

Ec. Ioan Bîrliba a vorbit și despre eforturile de funcționare a Spitalul Sf. Spiridon

În altă ordine de idei, managerul celei mai mari unităţi medicale din Moldova, Ec. Ioan Bîrliba a vorbit şi despre eforturile de funcţionare în parametri normali a Spitalului Sf. Spiridon. Managerul a explicat faptul că s-au depus eforturi consistente pentru a menţine unitatea medicală în parametri normali de funcţionare, mai ales în contextul în care, zilnic, sute de pacienţi treg pragul spitalului.

„Spitalul Sf. Spiridon a încercat şi sper că a reuşit să facă faţă tuturor situaţiilor. Capacacitatea spitalului este de 1028 de paturi, zilnic media este de 450 – 500 de pacienţi, cu patologie gastro intestinală şi cardiologie, urmează chirugiile. Vin urgente care trebuie preluate ca fiind pozitive. Ni s-au asigurat materiale de protecţie necesare. Făceam 50 de operaţii pe zi, acum facem 20. Privesc operaţiile salvatoare de viaţă. O secţie din cadrul spitalului a fost alocată pacienţilor Covid-19, cu 65 de paturi. Media zilnică este de 15-20 de pacienţi pozitivi. În acest context, preluăm formele uşoare, medii, asimptomatice.

 

Comentarii
Adauga un comentariu