Titlurile zilei

Ecaterina Petrea, exemplu de succes: „Speram să am un punctaj suficient pentru specializarea pe care mi-o doream, dar nu m-am așteptat la unul atât de bun!”

Publicat: 02 dec. 2022
Ecaterina Petrea exemplu de succes Speram să am un punctaj suficient pentru specializarea pe care mi-o doream dar nu m-am așteptat la unul atât de bun
Ecaterina Petrea se numără printre fruntașele la rezidențiat 2022

Ecaterina Petrea se numără printre fruntașii de la concursul de rezidențiat din 2022. Tânăra este originară din Bacău, a urmat cursurile de Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, iar în prezent este medic rezident Ortodonție și ortopedie dento-facială la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași

La concursul de rezidențiat de anul acesta, Ecaterina Petrea a obținut 890 de puncte din cele 950. Cel mai mare punctaj, 927 de puncte, a fost obținut de un absolvent din București. Deși s-a pregătit intens pentru acest concurs, tânăra nu se aștepta să obțină un rezultat atât de bun.

o imagine cu Ecaterina Petrea
Tânăra este originară din Bacău, a urmat cursurile de Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași

Ecaterina Petrea: „În facultate nu a fost totul roz, am avut materii ce mi-au plăcut și altele care mi-au dat bătăi de cap!”

o imagine cu Ecaterina Petrea
În prezent este medic rezident Ortodonție și ortopedie dento-facială la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași

Ecaterina Petrea a fost pasionată de biologie încă din școala generală, iar în timpul anilor de liceu visa să urmeze cursurile Facultății de Medicină Generală. Cu timpul și-a dat seama că acest domeniu s-ar putea să fie prea solicitant, astfel că a ales Facultatea de Medicină Dentară.

„Încă din școala generală am avut o afinitate pentru științele naturale, cu precădere pentru biologie, probabil asta a contribuit în mare măsură la alegerea facultății. Opțiunea pentru Medicină Dentară a fost mai mult o întâmplare, inițial aș fi vrut la Medicină Generală, dar pe măsură ce se apropia admiterea înțelegeam că nu am tocmai chemarea pe care o credeam necesară. Mi-a fost teamă că nu o să fac față unui domeniu atât de solicitant, dar în același timp mă încânta lucrul cu pacienții. Voiam ceva asemănător, așa că am ales Medicina Dentară, despre care atunci aveam doar niște idei vagi”, a declarat Ecaterina Petrea.

La fel ca mulți alți studenți, Ecaterina a avut materii pe care le-a învățat cu plăcere, dar și materii la care a avut restanțe.

„În facultate nu a fost totul roz, am avut materii care mi-au plăcut și altele care mi-au dat bătăi de cap. De asemenea, au fost ani în care m-am descurcat mai bine decât în alții, fie datorită materiilor, care au fost mai pe placul meu, fie pentru că m-am putut organiza mai bine. Sunt mulțumită de cum au decurs cei șase ani, dar nu am avut mereu rezultate bune, am trecut cu emoții prin restanțe și chiar prin examene credit”, a adăugat Ecaterina.

UMF Iasi
Ecaterina Petrea a obținut la concursul de rezidențiat de anul acesta 890 de puncte din cele 950

Ecaterina își dorește să profeseze în România și după finalizarea rezidențiatului!

Spitalul Sf. Spiridon Iasi
Deși s-a pregătit intens pentru acest concurs, tânăra nu se aștepta să obțină un rezultat atât de bun

Ecaterina Petrea a reușit să obțină 890 de puncte, punctajul maxim la examenul de rezidențiat din noiembrie 2022 fiind de 927 de puncte. Tânără a declarat pentru reporterii BZI că perioada de pregătire a fost una solicitantă și plină de emoții și așteptări.

„Pentru mine, examenul de rezidențiat a cuprins toată perioada de când m-am apucat de învățat până la repartizare. A fost solicitant, fără îndoială, un rollercoaster de expectative, fiind foarte dificil să mă autoevaluez, întrucât nu mai trecusem prin asta. Grilele nu m-au surprins, dar per total au avut un nivel de dificultate mai mare decât mă așteptam. După examen speram să am un punctaj suficient pentru specializarea pe care mi-o doream, dar nu m-am așteptat la unul atât de bun”, a mărturisit tânăra.

Datorită rezultatului obținut la concursul de rezidențiat, Ecaterina Petrea a reușit să-și aleagă specializarea mult dorită, iar în prezent este medic rezident Ortodonție și ortopedie dento-facială la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

„Am ales specializarea Ortodonție și ortopedie dento-facială pentru că am considerat că e un domeniu care mi se potrivește. În ianuarie, anul trecut, am început un voluntariat, unde am întâmpinat mai mulți copii cu patologie ortodontică, iar activitățile desfășurate cu ei mi-au stârnit interesul. În ceea ce privește profesarea după terminarea rezidențiatului, e încă devreme să mă pronunț, mă văd lucrând în România, dar, dacă pentru a mă dezvolta profesional voi găsi oportună plecarea din țară, voi lua în considerare și această opțiune”, a precizat, în final, Ecaterina Petrea.
Comentarii
  • Așa și ? Asta numiți voi știre și articol ? Adică O proastă care s-a pregătit intens , a dat examen și se aștepta la un punctaj mediocru a obținut un punctaj mult mai mare decât se aștepta deci la o parte din subiecte a răspuns la ghici și i-a ieșit pasiența… Adică ea știa că este deșteaptă dar în realitate , după examen și-a dat seama că este fooooarte deșteaptă… mare câcat, ai luat rezidențiatul acum urmează câțiva ani de specializare. Ești medic rezident adică ești ucenic, nu ai dreptul să scrii nici măcar o rețetă dar ea se vede deja mare personalitate științifică și va evolua profesional … „în altă țară” …..

  • Comentarii care denota ca Romania este si va ramane o tara infecta, cu educatie 0 si cu oameni de care iti e mila cand te gandesti la cat de superiori si aroganti se cred cu o diploma de BAC si poate nici cu aia, dar cu „scoala vietii” la bord. Tara ramane goala de valori din cauza unor dobitoci ca voi care nu fac nimic altceva decat sa alunge orice IQ mai mare de 70 peste granita. Va doresc o zi buna si nu uitati sa fiti oameni!

  • Ai comentat și tu o biată absolventă. Ce mare IQ este în capul tău de ne crezi frustrați ? Ca tine au mai luat rezidențiatul sute de viitori medici, să-ți fie clar , deocamdată nu ești medic, mai ai „inteligento” cu IQ sclipitor până să ajungi medic, fă-ți rezidențiatul și mai vedem…. crezi chiar că occidentul te așteptă pt că n-au mai văzut absolvenți care au luat examenul ? Ca să fii acceptată peste graniță ca medic trebuie să dovedești că ești în stare de ceva și mai ales trebuie să dai din nou multe examene în țare unde visezi că nu au mai văzut așa valorica tine !

Adauga un comentariu