Eveniment-Social

Echipa de la Palatul Culturii din Iași, implicată într-un proiect ce vizează îmbunătățirea instrumentelor alternative și augmentative de comunicare

Publicat: 25 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Echipa de la Palatul Culturii din Iași implicată într-un proiect ce vizează îmbunătățirea instrumentelor alternative și augmentative de comunicare
Complexul Muzeal Național ”Moldova” Iași participă în calitate de partener la proiectul "A.A.C.cessible Culture: museums for everyone developing the Alternative Augmentative Communication tools"

Palatul Culturii din Iași, implicat într-un proiecte ce vizează îmbunătățirea instrumentelor alternative și augmentative de comunicare. Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași participă, în calitate de partener, la proiectul „A.A.C.cessible Culture: museums for everyone developing the Alternative Augmentative Communication tools”, finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+, cod proiect (2020-1-IT02–KA227–SCH–095549), în perioada aprilie 2021–martie 2023.

„A.A.C.cessible Culture” vizează îmbunătățirea instrumentelor alternative și augmentative de comunicare

La Palatul Culturii din Iași se va derula un proiect ce vizează îmbunătățirea instrumentelor alternative și augmentative de comunicare. Concret, totul pleacă de la ideea Erasmus +: „Activitate de învățare și testare a instrumentelor AAC în muzee”

Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași participă, în calitate de partener, la proiectul „A.A.C.cessible Culture: museums for everyone developing the Alternative Augmentative Communication tools”, finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+, cod proiect (2020-1-IT02–KA227–SCH–095549), în perioada aprilie 2021–martie 2023.

La Palatul Culturii din Iași se va derula un proiect ce vizează îmbunătățirea instrumentelor alternative și augmentative de comunicare

„A.A.C.cessible Culture” vizează îmbunătățirea instrumentelor alternative și augmentative de comunicare (AAC) existente, printr-un nou model, pentru a ajuta copiii și tinerii cu deficiențe de comunicare să se bucure și să beneficieze de patrimoniul cultural și artistic. Principalele obiective sunt accesibilizarea activităților culturale și artistice pentru toți, implementarea modelelor AAC în sectorul muzeal, precum și îmbunătățirea abilităților profesionale. În acest context, în perioada 27–29 iulie 2022, Complexul Muzeal Național „Moldova” organizează cea de-a patra activitate de testare a instrumentelor de comunicare AAC în muzee.

La Iași vor veni nouă reprezentanți din toate țările participante: Italia, Grecia, Spania, Polonia și Portugalia

Totul va reuni la Iași nouă reprezentanți din toate țările participante: Italia, Grecia, Spania, Polonia și Portugalia. Echipa proiectului este constituită din organizațiile Solidarietà e Lavoro Società Cooperativa Sociale O.N.L.U.S –Italia, Uovonero – Italia, Platon M.E.P.E – Grecia, Domspain Slu – Spania, Szczecinska Szkola Wyzsza Collegium Balticum – Polonia, Apel – Associação Promotora do Ensino Livre – Portugalia. Mai multe detalii despre proiect se găsesc la adresa www.aaccproject.eu/ro/. Echipa de la Palatul Culturii din Iași, implicată într-un proiect ce vizează îmbunătățirea instrumentelor alternative și augmentative de comunicare.

Adauga un comentariu