Actualitate

Economistul Adrian Câciu îl avertizează pe Ludovic Orban: „Îşi va risca mandatul dacă nu va asculta. Vor urma remanieri“

Publicat: 15 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Economistul Adrian Câciu îl avertizează pe Ludovic Orban Îşi va risca mandatul dacă nu va asculta. Vor urma remanieri
Ministrul Finanţelor consideră că vor fi finanţate în principal proiecte mature

Economistul Adrian Câciu a lansat un avertisment pentru Ludovic Orban, anunţându-l pe acesta că va plăti cu funcţia dacă nu va asculta sugestiile din exterior. Mai mult, economistul a atras atenţia că ar putea urma o remaniere a Guvernului.

„Pentru că eu sunt un optimist incurabil în ceea ce privesc acţiunile unor instituţii ale statului şi observ mişcările inclusiv în schimbarea declaraţiilor chiar pe parcursul zilei eu vă spun următoarele:

Dimneață zilei de vineri a fost marcată de o declaraţie hazardată, posibil interesată: că se va plăti datoria fraţilor Micula din fondul de rezervă.

În cursul zilelor anterioare a apărut un articol care spune că fraţii Micula au dosar de evaziune fiscală. Era un avertisment discret dat de o instituție care sigur știa ce se pune la cale.

Părerea mea este că instituția respectivă a acționat chiar vineri, între dimineața și seară. Seara zilei de vineri, ședința de guvern, se anunţă că salariile nu au fost plătite al Ministerul Muncii, de parcă asta nu se știa și dimineață. Astfel că se ia decizia că acestea să fie plătite rapid din fondul de rezervă al Guvernului.

Același fond, aceiaşi bani. care nu se pot dilata nici multiplica”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.

„Orban îşi va riscă mandatul”

Hilar, nu? Poate că o voce nevăzută a dat cu apă rece pe capul încins al unora.

Evident, se va veni cu o rectificare pentru a reîntregi fondul de rezervă dar nu cred că datoria către frații Micula va fi plătită în anul 2019. Cel puţîn nu, până când nu se lămurește situația evaziunii fiscale. Plus alte multe acte și fapte.

Şi mai sper ceva și anume: Că Ludovic Orban a înţeles, fiind avertizat de două ori săptămâna trecută (prima dată cu greșeală privind plafonul la datoria publică) că acolo nu e SRL.

Ceea ce știu este că va urmă o remaniere. Iar pe zona Ministerului de Finanţe, Ministerului Dezvoltării și a Ministerului Muncii sunt principalele bătălii. Premierul îşi va riscă mandatul dacă nu va ascultă. O să trăim împreună, toţi, acest film”, a conchis economistul.

Adauga un comentariu