Ecotrophelia 2024, ediția națională în cifre și informații importante

11 iun. 2024, 14:18,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), organizează în perioada 12 – 14 iunie, ediția a X-a a Concursului Național ”Ecotrophelia” România 2024, un concurs european de inovație în domeniul alimentar, care evidențiază creațiile și talentele studenților și transformă sectorul alimentar al viitorului.

Pentru domeniul alimentar, competiția reprezintă o veritabilă revelație și o platformă de excepție pentru inovație și inspirație în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman, prietenoase cu mediul înconjurător și este deschisă tuturor studenților înscriși la programele de studii de licență și masterat. Aceasta facilitează exploatarea creativității infinite și a energiei studenților cei mai întreprinzători, sprijiniți de universitățile și instituțiile de învățământ superior de prestigiu. Astfel, rețeaua, ”Ecotrophelia” reprezintă un model educațional de referință susținut de Uniunea Europeană (UE), ce joacă un rol organizatoric în promovarea inovației și antreprenoriatului în rândul studenților.

Numărul participanților și al echipelor calificate

  • 10 echipe
  • 44 de studenți participanți
  • 22 profesori coordonatori

Centre universitare

  • Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași
  • Universitatea din Oradea
  • Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București
  • Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
  • Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau
  • Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca

Produsele înscrise în concurs

Universitatea de Știintele Vieții Iași:

  • FungiYo,
  • Cătiopia,

Universitatea din Oradea:

  • Eden4Wine

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București:

  • Pawpaw Symphony
  • Sonata

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava:

  • DiFuse
  • AvoPasta
  • Trouty Fresh

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău:

  • NutriLand

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca

  • B12 FUSION

Jurații:

Președinte: Cătălin BILBIE (EXPERGO BUSINESS NETWORK)

Membrii:

Adrian DOBRE (MULTIVAC ROMÂNIA)

Irina Mihaela MATRAN (UMFST „GEORGE EMIL PALADE” TÂRGU MURES)

Cecilia Oana Tugula (ASOCIATIA PRODUCATORILOR LOCALI PRODUS IN IASI)

Emilia STREINU (SC BOROMIR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *