Eveniment-Social

Ediţia a IV-a a conferinţei Noi perspective ale educaţiei în era digitală, la Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil Iaşi

Publicat: 19 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ediţia a IV-a a conferinţei Noi perspective ale educaţiei în era digitală la Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil Iaşi
Evenimente cu ocazia Zilelor Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

Aflat sub semnul excelenței, inovației și cercetării, cancelaria LIIS a invitat la dialog profesioniști dedicați educației în cadrul conferinței „Noi perspective ale educației în era digitală”, ediția a IV-a care s-a desfășurat cu ocazia Zilelor Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Comunicările au vizat subiecte actuale, într-o societate digitală, în care inovația și modernizarea se realizează cu rapiditate, iar adaptarea este un semn de inteligență. Echipa de organizare a conferinței a fost formată din profesorii: Anca Narcisa Adochiei, Cristina Timofte, Adina Romanescu, Mirela Țibu, Mihaela Acălfoaie.

“Am dedicat anul acesta, a IV-a ediție a conferinței “Noi perspective ale educației în era digitală” absolvenților noștri pentru modul în care se conectează la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași, apreciind dascălii din cancelaria de ieri, trimițând constant feedback și prețuire pentru colegii mei minunați. La Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași avem profesori inspiraționali, adevărați profesioniști, dedicați elevilor și interesați să le schimbe destinul în bine, să îi ajute să devină caractere puternice și valoroase pentru comunitate. Elevilor noștri deosebit de inteligenți, care ne-au devenit parteneri în această provocare de a dezvolta o educație digitală modernă, inovativă și foarte aproape de oameni le doresc să își îndeplinească visele, să ofere în continuare frumusețea sufletului celor din jur și să se înconjoare de oameni minunați!” – a menționat prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași.

În prima zi din cadrul Zilelor Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași s-a lansat, sub coordonarea prof. Fulop Maria Cristina și Morariu Floricica,  podcastul Confesiuni LIIS prin care se propune sprijinirea dialogului dintre elevi și profesori și incurajarea tinerilor să-și exprime punctele de vedere asupra temelor de interes specifice vârstei și profilului liceului. Activitatea va fi continuată sub forma unui podcast săptămânal postat pe site-ul liceului care va găzdui discuții cu și despre tineri, despre oportunitățile și confruntările acestora cu provocările sociale ale secolului XXI din prisma dezvoltării lor profesionale și personale într-un mediu educațional deschis și incluziv, orientat către viitor.

S-au derulat și activități cu o tradiție de peste 11 ani, iar altele complet noi, deoarece avem în vedere întotdeauna propunerile elevilor rezultate din consultările cu liderii claselor: Galeria virtuală de postere dedicate academicianului Grigore C. Moisil – coordonată de prof. dr. Anișoara Munteanu, mesaje și scrisori ale elevilor claselor a IX-a Gânduri către academicianul Grigore C. Moisil  – activitate coordonată de Consiliul Școlar al Elevilor din LIIS, Maratonul maximelor Marca Moisil și concursul online  Viața și activitatea academicianul Grigore Constantin  Moisil – activitate coordonată de prof. Maria Pașcan, prof. Liliana Vîrgă și Consiliul Școlar al Elevilor din LIIS.

Pentru a valorifica potențialul creativ al elevilor, derulăm Concursul de Produse Digitale, ediția a IV-a, în cadrul căruia prezentăm astăzi, 19 mai 2022, site-uri, materiale multimedia (vloguri, interviuri, documentare, filme, studii de caz), demo-uri de roboți, articole științifice, postere și ppt-uri. Cele mai bune produse digitale realizate în cadrul diferitelor discipline, au fost premiate si sunt prezentate elevilor de gimnaziu, din dorința de a le oferi modele educaționale. Pasiunea pentru informatică, dar și pentru alte domenii, setea de a descoperi pe cont propriu noi programe informatice au produs lucrări interesante, de o înaltă ținută intelectuală.

Programul detaliat al tuturor activităților organizate în perioada 18 – 20 mai 2022 poate fi consultat aici: https://liis.ro/Pages/view/news/946. Dacă vorbim despre LIIS, vorbim despre efervescența inovației și a împărtășirii bunelor practici.

Adauga un comentariu