BZI LIVE

LIVE VIDEO Ediție de neuitat! Unul dintre cei mai cunoscuți scriitori ieșeni vine în Platoul BZI LIVE! – FOTO

Publicat: 20 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Marți, 21 ianuarie 2020, de la ora 13:00, în studioul BZI LIVE va fi prezent cunoscutul scriitor ieșean Liviu Antonesei.
Născut pe 25 aprilie 1953, Liviu Antonesei este scriitor, cercetător, publicist, fost politician, profesor universitar din Iași. Acesta a absolvit școala primară, gimnaziul și liceul în Iași. A optat pentru Secția de Psihologie-Sociologie a Universității „Al.I. Cuza”, din Iași, pe care a absolvit-o în 1976.

În timpul studenției, el a descoperit presa, fiind titular al rubricii de sociologie a revistei „Dialog” și redactor-șef adjunct al „Opiniei studențești”.

A revenit la conducerea celei din urmă în 1980, dar, în mai 1983, a fost eliberat din funcție în urma unei prime anchete a Securității, foarte decisă „să facă ordine” în rândurile tinerilor scriitori ieșeni. După anchetă, el a fost urmărit continuu de Securitate, fiindu-i interceptate corespondența și convorbirile telefonice, primind avertismente etc.

Între 1990 și 1995 devine redactor-șef adjunct la revista „Convorbiri literare”, editată de Uniunea Scriitorilor din România. În aceeași perioadă este membru al Uniunii Scriitorilor și al Consiliului său de conducere. Demisionează din ambele în toamna anului 1995. Este membru al PEN Clubului român din 1990 și al ASPRO – de la înființare.

Devine director literar-artistic al revistei „Timpul” din august 1993 și director din 1998. Este președinte-fondator al Fundației culturale „Timpul” în 2000, instituția editoare a revistei timp de aproximativ 20 de ani.
De asemenea, Liviu Antonesei a fost președinte al Consiliului Județean Iași din iulie 1996 până în decembrie 1998, când a plecat prin demisie.

Toți cei care doresc să adreseze întrebări o pot face la rubrica de comentarii, accesând www.bzi.ro sau în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.

Adauga un comentariu