Eveniment-Social

Editura Junimea anunţă lansarea cărţii „Prezent!” de Mircea Radu Iacoban

Publicat: 17 feb. 2020

Editura Junimea vă invită la lansarea cărții „prezent!”, de Mircea Radu Iacoban, miercuri, 19 Februarie 2020, de la ora 17:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași.

Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 80 de ani de viață a scriitorului ieșean. Mircea Radu Iacoban a fost primul director al Editurii Junimea Iași, în perioada 1969-1979, pentru ca apoi să fie numit Director al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași (1979-1990), încheindu-și cariera instituțională în funcția de Director al Teatrului Luceafărul (1994-2006). Evenimentul va începe cu proiecția cinematografică intitulată „M.R.I. 80”, un film montat de Vasile Arhire (TVR Iași).

Mircea Radu Iacoban este una dintre personalitățile ieșene contemporane cu numeroase nominalizări, distincții și premii (Ordinul „Serviciul Credincios”, Ordinul „Meritul cultural”, Medalia de Stat „Mihai Eminescu” a Republicii Moldova, titlul „Excelsior” oferit de Primăria Municipiului Iași, Medalia de onoare a Federației comunităților evreiești din România, Premiul Academiei Romane, Premiul Uniunii Scriitorilor din Românaia etc.).

Eveniemntul se va încheia cu o sesiune de autografe din partea autorului, în foaierul Ateneului Național din Iași.

Adauga un comentariu