National

Edy Chereji revoltat după ce a văzut zecile de mii de pelerini care au participat la slujba din Șumuleu Ciuc

Publicat: 23 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Edy Chereji revoltat după ce a văzut zecile de mii de pelerini care au participat la slujba din Șumuleu Ciuc
Eduard Chereji este revoltat după ce a văzut imaginile cu pelerinii care nu respectau distanța socială

Eduard Chereji a transmis un comunicat pe platforma de socializare Facebook, unde menţionează că la pelerinaje sunt permise adunările a mii de oameni iar la evenimente maxim 500.

Edy Chereji, directorul de comunicare Untold şi Neversea, a fost foarte nemulţumit în momentul în care autorităţile au anunţat că la evenimente nu au voie mai mult de 500 de persoane, dar la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc au fost prezente zeci de mii de persoane. Acesta acuza autorităţile de ”dublă măsură” şi doreşte ca festivalurile precum Untold şi Neversea să înceapă din luna August.

”Încep postarea prin a vă spune că nu am nimic cu Biserica. De fapt, cu nici o biserică. Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul şi nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dublă măsură cu care ne tratează autorităţile. Care e diferenţa, ca organizare, între pelerinajul de azi şi un festival? Ai zice că e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Există, totuşi, o diferenţă! Aceea că noi am propus ca la evenimentele noastre ABSOLUT toţi participanţii să fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boala”, a trasnmis directorul de comunicare Untold pe pagina personală de Facebook.

Eduard Chereji a declarat că este revoltător ceea ce se s-a întâmplat.

„Dacă astfel de evenimente se pot organiza, azi, în luna mai, nu ar fi normal ca autorităţile să înţeleagă că evenimente serioase, organizate după norme dovedite ştiinţific, care reduc spre zero riscurile de transmitere Covid19, ar trebui permise măcar începând cu luna august? Nu e revoltător pentru noi, cei care venim cu cele mai riguroase norme şi soluţii, plătim taxe şi impozite, să fim restricţionaţi pe motiv că încă nu este sigur să organizezi evenimente cu mai mult de 500 de persoane, dar în acelaşi timp să stăm şi să ne uităm la imagini cu zeci de mii de oameni, participând la un pelerinaj?” a adăugat Edy Chereji.

Acesta a mai zis că toată lumea are dreptul la normalitate şi a ţinut să evidenţieze ca mulţi tineri care vin la festivaluri se duc şi la biserică.

„Toată lumea are dreptul la normalitate! Şi vă garantez că nu suntem două tabere. Sunt mulţi tineri care merg la biserică precum şi la concerte! Dacă sunt responsabili, se vaccinează, se testează, de ce îi legaţi la un ochi şi le astupaţi o ureche?”, a mai spus Edy Chereji.

Festivalurile din România s-ar putea reprograma

Conform unui comunicat oferit de Eduar Chereji, directorul de comunicare Untold şi Neversea, cele mai aşteptate festivaluri ar putea fi reprogramate. Autorităţile sunt de părere că în cadrul acestor activităţi nu se poate respecta distanţarea socială de doi metrii.

„Suntem nemulţumiţi de faptul că am discutat cu autorităţile până acum, am propus soluţii şi după toate aceste întâlniri am primit un set de norme şi măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre. Nicăieri în lume nu poţi să organizezi un eveniment unde să asiguri o distanţare de doi metri. Noi am propus un set de norme, care odată aplicate ar transforma evenimentele în cele mai sigure locuri”, a declarat Edy Chereji, directorul de comunicare și markenting al festivalului Untold.

Adauga un comentariu