Magazin

Efecte minune! Beneficiile sucului de sfecla rosie si lamaie

Publicat: 05 oct. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Efecte minune Beneficiile sucului de sfecla rosie si lamaie
1

Proprietatile benefice ale sfeclei de culoare rosie sunt cunoscute inca din antichitate. Paracelsus a fost omul care a utilizat-o in pastile pentru diferite boli.

Sfecla rosie a fost o leguma foarte populara in lume si oamenii au folosit-o pentru a trata diverse boli. Chinezii au mancau sfecla rosie, pentru ca ei credeau ca aceasta are puterea de a intari inima si de a purifica sangele.

Grecii o foloseau pentru a reduce febra, iar in Europa a fost recomandata pentru persoanele care nu puteau manca alimente solide. Putin diferita este credinta romanilor, si anume, ca atunci cand un barbat si o femeie mananca din aceeasi sfecla rosie, dispare orice element de iubire dintre ei.

Consumul de sfecla rosie este recomandat femeilor atunci cand sunt in menopauza, pentru ca este o sursa bogata de magneziu, clor, flavoidi, zinc, iod, calciu, nitrati naturali si sodiu.

Acum, atentia va fi intreptata pe tratamentul bolilor in care este folosita sfecla rosie.

1. Rinichi, ficat, vezica biliara si splina – in boli asociate cu aceste organisme trebuie sa stiti ca sfecla rosie ajuta organismul sa lupte impotriva lor, deoarece este numarul 1 cand vine vorba de purificare. In acest scop, aveti posibilitatea sa beti suc de sfecla rosie combinat cu suc de lamaie si suc de sfecla proaspat stors cu suc de morcovi. Este important sa luati aceste potiuni in cantitate de 50 ml si lent, pentru a ajunge la un nivel de 250 de mililitri.

2. Detoxifiere – sucul de sfecla rosie contine colina si prezenta ei ajuta in mod eficient organismul pentru a curata toate toxinele, nu doar din ficat, dar si din intregul corp. Expertii recomanda acest suc pentru fiecare persoana care doreste sa-si purifice sangele de toxinele daunatoare.

3. Hipertensiune – in cazul in care tensiunea arteriala este anormala, este recomandat sa se consume sfecla zilnic, astfel incat aceasta sa ramana stabila. Puteti utiliza leguma pentru a ridica tensiunea arteriala, sau sa o scada.

4. Cancer – sfecla rosie contine aminoacidul numit betaina, si este foarte util in prevenirea cancerului. Daca mancati de multe ori aceasta leguma delicioasa, va impiedica organismul dumneavoastra sa se imbolnaveasca de cancer de stomac, colon, creier si plamani, deoarece previne compusii cancerigeni.

5. Guta – sfecla rosie este cunoscuta pentru abilitatile curative, de aceea este recomandata pentru aceasta boala.

6. Varice – pentru a preveni venele varicoase, consumati mai multa sfecla rosie, deoarece are capacitatea uimitoare de elasticitate. Sucul de legume proaspat stors are mult magneziu si previne formarea cheagurilor de sange in organism.

7. Colesterol – sfecla rosie contine de saponine, care se ocupa cu succes de reducerea colesterolului ridicat in sange.

8. Tiroida – in sfecla rosie se gaseste un continut ridicat de iod, de asta este recomandat consumul ei de catre persoanele cu boli tiroidiene.

9. Obezitatea – aceasta este o leguma dietetica, deoarece in 100 de grame se gaseste doar 44 de calorii. Expertii recomanda consumul sau, deoarece va contribui la cresterea metabolismul si corpul dvs va arde excesul de grasime.

Adauga un comentariu