Coronavirus

El este „pacientul zero” din România. Ce s-a întâmplat cu primul român infectat cu coronavirus

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
El este pacientul zero din România. Ce s-a întâmplat cu primul român infectat cu coronavirus

”Pacientul zero” din România infectat cu noul coronavirus a fost un tânăr de 25 de ani din satul Dobrana, județul Gorj. Acesta lucra la o firmă a unui cetățean italian care a venit în România. La vremea respectivă, ministrul Sănătății – Victor Costache – a declarat că bărbatul este asimptomatic, iar secretarul de stat Raed Arafat a precizat că va fi dus la Spitalul „Matei Balș” din Capitală.

Alte 7 persoane care locuiau în aceeași casa au rămas în izolare la domiciliu. Bărbatul din Gorj a intrat în contact direct cu cetățeanul italian de 71 de ani care s-a aflat pentru câteva zile în Romania, fiind diagnosticat cu coronavirus după ce a revenit în Italia.

Primarul comunei Prigoria – de care aparține satul Dobrana – a declarat la Antena 3 că tânărul s-a vindecat de coronavirus și a fost externat. Acesta locuia cu bunicii și părinții, iar prietena sa este izolată la domiciliu, în Târgu-Jiu. De asemenea, Iuliana Iliescu a mai spus că tânărul a participat recent – alături de alți săteni – la o petrecere.

În astfel de condiții și încercînd să limiteze cât mai mult riscul de infecție cu noul coronavirus, primarul a precizat că se gândește ca de astăzi să închidă Primăria și școlile din întreaga comună.

Adauga un comentariu