Titlurile zilei

El este tânărul din Iași care a fost împușcat mortal de polițiști, după o urmărire ca în filme. A fost interlop cu un CV infracțional bogat și legături în clanul Corduneanu (EXCLUSIV)

Publicat: 18 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
El este tânărul din Iași care a fost împușcat mortal de polițiști după o urmărire ca în filme. A fost interlop cu un CV infracțional bogat și legături în clanul Corduneanu EXCLUSIV
Marius Constantin Vîntu și urmele de gloanțe de pe mașina sa

Un tânăr din Iași a fost împușcat mortal după ce a fost urmărit peste 70 de kilometri. 17 focuri de armă au fost trase, iar în cele din urmă a decedat. Era apropiat al clanurilor interlope și avea un CV infracțional bogat

Marius Constantin Vîntu avea 34 de ani și ieri a murit după ce a fost împușcat de polițiști. Cum s-a ajuns la o asemenea situație este greu de spus. Sunt câteva derapaje de neînțeles și întrebări care vor rămâne fără răspuns probabil mult timp de acum înainte. Povestea începe ieri, când trei persoane diferite au sunat la 112 să anunțe că un șofer, care se află la volanul unui autoturism marca Mazda, circulă haotic.

Un echipaj de la secția de Poliție Popricani a plecat în urmărirea șoferului. Când oamenii legii au încercat să-l tragă pe dreapta, șoferul a accelerat și a încercat să scape. Polițiștii au fost pe urmele sale mai bine de 70 de kilometri până când au depășit granița județului Iași și au intrat în Botoșani. Polițiștii ieșeni au cerut sprijin polițiștilor din județul vecin, iar cei din urmă au pus mâna pe pistol și au tras după fugar. În total au fost trase 17 cartușe. Unul dintre aceste cartușe a intrat prin autoturism, a trecut prin scaun și s-au oprit în corpul tânărului din Iași.

După ce a fost împușcat, a pierdut controlul volanului

După ce a fost împușcat, Marius Constantin Vîntu a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă. Într-un final, autoturismul pe care îl conducea s-a oprit. Tânărul a fost găsit în stop cardio-respirator de către polițiști. A fost chemat un echipaj medical, dar, din nefericire, medicii au fost nevoiți să declare decesul. De loc, Marius Constantin Vîntu era din Popricani.

De ceva timp însă nu mai locuia în casa de acolo, iar cei care îl cunosc au spus că stătea la Iași. Marius Vîntu nu era străin de problemele cu legea și era văzut drept interlop. Avea ceva legături cu clanul Corduneanu, după ce fratele său s-a înrudit cu această familie. Localnicii din Popricani au spus că tânărul ar fi făcut la un moment dat trafic de droguri și ar fi fost înclusiv la închisoare pentru proxenetism. De o vreme, se pare că s-a liniștit și nu a mai ajuns pe mâna polițiștilor.

În urmă cu 7 ani a fost bătut de Cosmos Tănase

În urmă cu 7 ani, Marius Constantin Vîntu a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătut în celula sa din Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași. În Vinerea Mare, acesta a fost dus în stare gravă la spital, după ce ar fi fost bătut de Cosmos Tănase și de cei doi locotenenți ai săi. Cel putin așa susțineau rudele lui Vîntu. La termenul de ieri, de la Tribunal, cererea lui Marius Vîntu de a-i fi inlocuită arestarea preventivă a fost respinsă de judecători.

Vîntu fost arestat de anchetatorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizata și Terorism Iași (DIICOT), fiind trimis în judecată pe data de 3 aprilie 2013. Victima și proxenetul s-au cunoscut pe internet în primăvara anului 2012. Ea era educatoare la o grădiniță din Milano, Italia, iar el locuia in Stuttgart, Germania. Cei doi au corespondat câteva luni bune pe messenger, după care bărbatul, originar din Popricani, i-a spus educatoarei să vină la el, pentru că vrea să o ia de nevastă.

A determinat o educatoare să se prostitueze

„Inculpatul i-a spus părții vătămate că în Germania are o situație materială bună, din care poate asigura un trai decent pentru amândoi și că deține o locuință. Totodată, inculpatul i-a declarat victimei că o iubește și că dorește să-și întemeieze o familie”, au arătat procurorii în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor.

Inițial, tânăra a refuzat sa meargă, pentru că avea un copil dintr-o căsătorie anterioară și insuficientă încredere în bărbat. În cele din urmă, după ce s-au văzut și în Iași în vara anului 2012, Marius Vîntu a mers în Italia cu mașina lui și a convins-o pe educatoare să renunțe la postul său, pentru a o duce în Germania. După ce au ajuns, el i-a spus că de fapt se ocupă cu furturi și strânge banii pentru a-și deschide un salon de coafură în Iași.

În momentul în care a văzut că educatoarea nu mai poate pleca din Germania, pentru că îi luase actele și banii, individul i-a mărturisit că, de fapt, este însurat și că a adus-o acolo pentru a se prostitua. Sub amenințarea cu moartea, femeia a fost dusă și obligată să se prostitueze într-un bordel din Nurnberg. Acolo a lucrat trei săptamani, timp în care a produs suma de 16.000 euro din relațiile sexuale intreținute cu diferiți clienți.

Adauga un comentariu