Cancan ultimă oră

Elena Merișoreanu: Biografie a unei vieți pe scenă 

Publicat: 25 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elena Merișoreanu Biografie a unei vieți pe scenă 
De la 3 ani a urcat pe scenă și a visat să devină una dintre cele mai indragite interprete de folclor din țară, dar și de peste hotare

O viață dedicată scenei și muzicii populare românești, îndrăgita artsită Elena Merișoreanu are o biografie mai puțin cunoscută. S-a născut pe 5 noiembrie 1948, în județul Hunedoara.

Elena Merișoreanu cântă de la 3 ani și a devenit cunoscută în întreaga lume datorită colaborărilor cu marii artiști și interpreți de muzică populară și lăutărească. 

elena merisoreanu
La doar 22 de ani, în 1970, Elena Merișoreanu a fost desemnată Miss Primavera Europa, la un concurs din Italia, în care frumusețea răpitoare, costumul popular și vocea i-au fost apreciate și recunoscute

Elena Merișoreanu, biografie: Întreaga viață dedicată folclorului  

Fără curent electric acasă, sau radio, micuța Elena a auzit pentru prima dată muzica populară la radiofonul primăriei și a rămas complet impresionantă. De la 3 ani a urcat pe scenă și a visat să devină una dintre cele mai indragite interprete de folclor din țară, dar și de peste hotare. 

La podcastul lui Valentin Sanfira, primul invitat a fost doamna Elena Merișoreanu, cu care a povestit despre cariera sa, viața de artist și sacrificiile pe care le-a făcut pentru muzică. Aceasta a declarat că a mințit organizatorii concursului de la Ansamblul „Ciocârlia” pentru că nu îndeplinea condiția de vârstă. A fost trimisă la casting pentru „Rapsodia Română” și timp de 8 ani a cântat alături de Petre Geambașu, Dida Drăgan și alte nume de interpreți populari. A cunoscut succesul și s-a bucurat de faimă prin turneele din țară și străinătate.  

elena merisoreanu
A învins cancerul tiroidian de două ori, i s-a spus că nu poate face copii, a suferit un puternic accident rutier

La doar 22 de ani, în 1970, Elena Merișoreanu a fost desemnată Miss Primavera Europa, la un concurs din italia, în care frumusețea răpitoare, costumul popular și vocea i-au fost apreciate și recunoscute. 

Elena Merișoreanu a suferit de-a lungul timpului de boli cumplite. A învins cancerul tiroidian de două ori, i s-a spus că nu poate face copii, a suferit un puternic accident rutier. 

„M-am dus la spital, a văzut ecografia și mi-a zis că mă internează acum. Aveam dureri crunte. (…) Dimineață la 06:00 m-a pus pe masa de operație și anestezista mi-a zis că sunt veselă și am început să spun un banc, dar între timp m-au și operat. Aveam anestezie generală. Am început să zic bancul și după am adormit.”, declară iubita artistă. 

elena merisoreanu
La 74 de ani, celebra Elena Merișoreanu, este unul dintre cele mai cerute nume de la noi din țară pentru a distra oamenii la nunți și cumetrii

Care este prețul pe care Elena Merișoreanu îl cere la evenimente 

La 74 de ani, celebra Elena Merișoreanu, este unul dintre cele mai cerute nume de la noi din țară pentru a distra oamenii la nunți și cumetrii. Onorariul pe care îl cere artista începe cu 300 de euro și poate depăși 1000 euro în funcție de eveniment. Pentru un botez sau evenimente publice, în aer liber, vedeta cere între 300 și 500 de euro, iar pentru o nuntă, cu un program artistic de aproximativ 60 de minute alături de lăutari, prețul poate depăși chiar și 1000 de euro. 

„În această pandemie mi-am cunoscut familia, am lucrat la un CD, pe care trebuia să îl scot de Paşte. Am lucrat cu maestrul Marian Cleante la cântece de petrecere şi la cele populare cu maestrul Victor Florea şi mi le-au făcut extraordinar de frumoase. Eu mi-am făcut textele.”, declară Elena Merișoreanu într-un interviu. 

elena merisoreanu
Artista mai spune că timp de peste 50 de ani a cântat peste tot în lume cu drag și a reprezentat cu fală cântecele populare din cele mai vechi timpuri

Artista mai spune că timp de peste 50 de ani a cântat peste tot în lume cu drag și a reprezentat cu fală cântecele populare din cele mai vechi timpuri. Elena Merișoreanu are o biografie a unei vieți petrecute pe scenă, în fața publicului mare, înconjurată de aplauze, cântece și dansuri din folclorul românesc. 

Antonia a pozat fără lenjerie intimă pe rețelele de socializare

Adauga un comentariu