National

Elena Udrea este în închisoare de un an și 3 luni. Ce decizie a luat acum fostul demnitar, aflat în spatele gratiilor?

Publicat: 12 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elena Udrea este în închisoare de un an și 3 luni. Ce decizie a luat acum fostul demnitar aflat în spatele gratiilor
Elena Udrea luptă în continuare pentru a-și dovedi nevinovăția în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea, în vârstă de 49 de ani, este un fost demnitar român și se află în spatele gratiilor de mai bine de un an, fiind acuzată de luare de mită și abuz în serviciu.

Celebra blondină se află într-o relație de mai bine de 6 ani cu Adrian Alexandrov, care este cu 13 ani mai tânăr decât ea. Cei doi au împreună o fetiță, pe Eva, care în ultimii ani a fost crescută de tatăl ei, dar și de bunici, din cauza faptului că mama ei se află închisoare de o perioadă lungă de timp.

Ce decizie a luat Elena Udrea din spatele gratiilor

Aflată de mai bine de peste un an în spatele gratiilor din Penitenciarul de la Târgșor, Elena Udrea luptă în continuare pentru a-și dovedi nevinovăția în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de luare de mită și abuz în serviciu. Avocatul fostului demnitar român, Silvia Uscov, a declarat că Udrea este decisă să lupte, mai ales că are și o motivație puternică, aceea fiind fiica sa.

„E decisă să lupte în continuare, fiindcă nimic nu s-a schimbat! Când atingi în viață un prag de jos, nu-ți mai rămâne nimic altceva decât să te ridici. Mai ales atunci când ai și motivația necesară, așa cum este cazul Elenei Udrea”, a declarat Silvia Uscov pentru Playtech.ro.

Elena Udrea își dorește din tot sufletul să iasă din închisoare pentru a fi alături de fiica ei, Eva Maria, care în această toamnă va împlini 5 ani. În ultimii doi ani, fetița a fost crescută de tatăl ei, Adrian Alexandrov dar și de bunici. După mai bine de un an de detenție, Elena Udrea a luat decizia de a nu se da bătută și încearcă din răsputeri să fie puternică pentru fetița ei, care o așteaptă acasă.

Fostul ministru al Turismului a transmis că va lupta și va încerca prin toate căile legale să scape de detenție și să se întoarcă la familia ei.

„Dacă nu avea fetița, datele problemei ar fi fost cu totul altele. Nu știu să vă spun dacă mai bine sau mai rău. Dar am auzit-o de mai multe ori pe Elena Udrea că de dragul copilului său va face tot ce este omenește și legal posibil ca să nu se lase învinsă. Nici de sistem, nici de viață, care poate deseori foarte dură. Pentru fetița sa e dispusă să lupte până la capăt!”, a adăugat Silvia Uscov

Fostul demnitar român a vrut să-și petreacă perioada de arest în Bulgaria

În luna aprilie a anului 2022, Elena Udrea a fost condamnată la închisoare pentru acuzațiile primite în dosarul „Gala Bute”. După ce și-a aflat sentința, fostul demnitar român  a încercat să fugă în Grecia, dar a fost prinsă de autoritățile din Bulgaria și a fost închisă acolo timp de două luni.

În tot acest timp, Udrea a încercat să-i convingă pe bulgari să o lase să își petreacă perioada de detenție în țara lor, spunând că în închisorile din România nu există condiții decente de trai. Dorința ei nu a fost acceptată de auroritățile judiciare din țara vecină, așa că fostul demnitar s-a întors în Penitenciarul din Târgșor, acolo unde a mai fost închisă și în anul 2015, în același dosar.

„Mie îmi e foarte frică de insecte. Faptul că era plin de gândaci acolo era mai traumatizant decât faptul că nu aveam ușă la toaletă și oricând se putea deschide ușa de la cameră și să fii văzută la toaletă de cei care vizitau celulele”, spunea Elena în urmă cu câțiva ani despre condițiile din închisoare.

Adauga un comentariu