National

Elena Udrea și Ioana Băsescu, un nou termen în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale

Publicat: 26 mai 2022
Ioana Băsescu și Elena Udrea zâmbind
Instanța arată că acordă un termen generos pentru avocați și magistratul DNA pentru pregătirea pledoariilor finale în data de 8 septembrie în acest dosar

În timp ce Elena Udrea încearcă din răsputeri să scape de pedeapsă primită în dosarul Gala Bute, judecata în celelalte dosare de corupție pe care le are în țară merg înainte. Astăzi, la Instanța Supremă, a avut loc un nou termen în dosarul finanțării campaniei electorale. Dosar în care atât fostul ministru cât, și Ioana Băsescu au fost condamnate în primă instanță la ani grei de închisoare.

Concret, instanța arată că acordă un termen generos pentru avocați și magistratul DNA pentru pregătirea pledoariilor finale în data de 8 septembrie în acest dosar.

Când vor avea loc ultimele audieri în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale

Instanța a hotărât să acorde un termen pentru ultimele audieri de inculpați și pledoariile finale. La termenul de astăzi au fost audiați mai mulți martori.

Completul de judecată a stabilit termen de judecată pe 8 septembrie, atunci când Elena Udrea și Ioana Băsescu vor da declarații de inculpat în dosar.

Prima instanță – Curtea de Apel București a condamnat-o pe Elena Udrea, în martie 2021, la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat alături de fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana, și fostul șef al CJ Tulcea, actualul vicepreședinte, Victor Tarhon privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009.

Sentința primită de Elena Udrea este de 6 ani de executat, plus un spor de 2 ani, adică 8 ani de închisoare în total. Se aplică vechiul Cod penal. „Condamnă pe Elena Udrea la 6 ani pentru instigare luare de mită. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru instigare luare de mită (altă faptă). Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru spălare de bani. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spălare de bani (alta fapta). Condamna pe Elena Udrea la 3 ani închisoare pentru spălare de bani (a treia faptă). Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spălare de bani (alta fapta). Condamnă pe Elena Udrea la 4 ani închisoare pentru spălare de bani (a cincea faptă).

Elena Udrea trebuie să achite și un milion lei amendă. Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de închisoare. De asemenea, vicepreședintele CJ Tulcea – Victor Tarhon a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare.

 
Comentarii
Adauga un comentariu