Local

Elevii de 10 vor fi premiați de Primăria Municipiului Iași

Publicat: 06 iul. 2020

Primăria Municipiului Iași a anunțat că elevii care au obținut media 10 la Examenul de Bacalaureat dar și la Evaluarea Națională, vor fi premiați în cadrul unei ceremonii organizate în incinta Amfiteatrului Palas (Teatrul de Vară).

„Cei 50 de elevi din județul Iași care au reuşit să obţină nota maximă la Evaluarea Naţională, la care se adaugă cei 18 absolvenţi de liceu cu media 10 la Bacalaureat vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi organizate de Primăria Municipiului Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași joi, 9 iulie, începând cu ora 9.00, în incinta Amfiteatrului Palas (Teatrul de Vară). «Acest gest de apreciere față de rezultatele excepționale ale elevilor și profesorilor este o obligație pentru un oraș prin excelență educațional și a devenit o frumoasă tradiție pentru Primăria Municipiului Iaşi.

«Elevii sunt rugați să intre în Amfiteatru împreună cu cel mult un însoţitor»

Ca și în anii precedenți, nu vom da premii în bani, ci câte o tabletă şi, desigur, diploma și coroniţa pe care le merită cu toţii», a declarat primarul Mihai Chirica. Necesitatea respectării stricte a normelor de protecție sanitară impuse de pandemia COVID-19 va genera o modalitate distinctă de organizare a evenimentului față de anii trecuți, când premierea «zeciștilor» a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Iași. Astfel, în intervalul orar 9.00 – 9.45, în incinta Amfiteatrului Palas, va intra un grup de 25 de elevi (alături de însoţitorii lor) de la Evaluarea Națională, selectați în ordine alfabetică, iar cea de-a doua grupă de 25 de elevi va intra în Amfiteatru în intervalul orar 10.00 – 10.45. În final, intervalul orar 11.00 – 11.30 este rezervat premierii elevilor notați cu 10 la Bacalaureat (alături de însoţitorii lor).

Totodată, pentru asigurarea unor condiții cât mai sigure, elevii sunt rugați să intre în Amfiteatru împreună cu cel mult un însoţitor, pentru a se putea respecta numărul maxim de persoane care au voie să participe la un astfel de eveniment. La intrarea în Amfiteatru, Primăria Municipiului Iași va pune la dispoziția elevilor, însoțitorilor și cadrelor didactice măști de protecție, soluții dezinfectante pentru mâini, precum și apă și va asigura triajul epidemiologic (verificarea temperaturii corporale) cu ajutorul unui cadru medical.

În incinta Amfiteatrului reprezentanții municipalității vor lua măsuri pentru păstrarea distanței sociale între persoane care nu fac parte din aceeași familie și pentru circulația participanților pe fluxuri definite. Primăria Municipiului Iași va transmite live online întregul eveniment”, se arată în comunicatul emis de Primărie.

Bacalaureat 2020! Date statistice oficiale legate de promovabilitate finală și câte medii de 10 au obținut candidații din județul Iași

Rezultate finale Bacalaureat 2020! Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat date statistice oficiale. Acestea includ procentul de promovabilitate, numărul cu medii de 10 obținute de candidații din județul Iași. Rata de promovabilitate la Iași a fost de 72.87 la sută, 18 liceeni obținând media generală 10 la examenul național de Bacalaureat 2020

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat date finale cu ce rezultate au fost la examenul național de Bacalaureat 2020! Rata de promovabilitate la Iași a fost de 72.87 la sută, 18 liceeni obținând media generală 10 la examenul național de Bacalaureat 2020.

Rezultate finale Bacalaureat 2020! Ce arată datele de la Inspectoratul Școlar Județean

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) detaliază rezultatele finale obținute de absolvenții de liceu la examenul de Bacalaureat, iunie-iulie 2020, după soluționarea contestațiilor. Astfel, în urma afișării rezultatelor inițiale, pe 30 iunie, la nivelul județului Iași, rata de promovabilitate (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat a fost de 71.42 la sută. Rezultatele elevilor ieșeni s-au situat semnificativ peste media națională de 62.9 la sută.

În centrele de examen din județul Iași, 2.340 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. Din totalul acestora, la proba scrisă de Limba și literatura română au fost depuse 940 de cereri pentru reevaluarea tezelor. La proba obligatorie a profilului, 712, iar la proba obligatorie a profilului și a specializării, 688. Situația finală publicată duminică, 5 iunie 2020, reflectă faptul că din cele 2.340 de note contestate, 1.467 au fost modificate în plus, 735 de note au fost modificate în minus, iar 138 nu au suferit nicio modificare.

Procentul de promovabilitate a crescut la 72.87 la sută. După contestații, 18 liceeni din Iași au media generală 10 la Bacalaureat 2020

Astfel, în județul Iași, rezultatele finale publicate duminică, 5 iunie, reflectă faptul că procentul de promovabilitate a candidaților înscriși la proba de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, a crescut la 72.87 la sută, față de 71.42 la sută înainte de contestații. Acest procent situează Iașul semnificativ peste media națională de 64.5 la sută.

„Se impune a fi menționat și faptul că o pondere de aproximativ 40 la sută dintre candidații la Bacalaureat a obținut medii situate în intervalul 8.00 – 9.99, aspect care ilustrează o foarte bună pregătire a acestora”, arată oficialii Inspectoratului Școlar Județean Iași.

De asemenea, numărul mediilor de 10 obținute, la nivelul județului Iași, după contestații este semnificativ crescut, de la 12 medii maxime reflectate în urma rezultatelor inițiale, la 18 medii de 10 afișate odată cu rezultatele finale. Unitățile de învățământ ai căror absolvenți au reușit să atingă această performanță sunt: Colegiul „Național” Iași cu 9 medii de 10, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași cu 5 medii de 10, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași cu 2 medii de 10, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași cu 1 medie de 10, iar Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei cu o medie de 10. Ca și în anii precedenți, tezele candidaților din județul Iași, atât pentru evaluarea inițială, cât și în etapa de contestații, au fost evaluate într-un alt județ, desemnat de Ministerul Educației și Cercetării.

Click aici pentru a citi continuarea

Adauga un comentariu