Eveniment-Social

Elevii de la Școala „Varlaam Mitropolitul” ajută 35 de copii defavorizați în perioada sărbătorilor

Publicat: 16 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevii de la Școala Varlaam Mitropolitul ajută 35 de copii defavorizați în perioada sărbătorilor
Elevii școlii ,,Varlaam Mitropolitul” ajută 35 de copii defavorizați în perioada sărbătorilor, oferindu-le acestora haine și hrană

În această perioadă, mai mulți elevi de la Școala „Varlaam Mitropolitul” din Iași ajută 35 de copii care provin din familii defavorizate. Aceștia au pus mână de la mână pentru a sprijini micuții din satele sărace din județ

Aceștia au reușit să strângă 14.100 de lei, bani din care vor fi achiziționate haine, ghete, dulciuri și fructe. Donațiile au fost făcute către Asociația preotului Dan Damaschin, „Glasul Vieții”, prin campania „Grăuntele de iubire”.

Elevii de la Școala „Varlaam Mitropolitul” din Iași ajută 35 de copii defavorizați prin campania „Grăuntele de iubire”

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, elevii Școlii „Varlaam Mitropolitul” din Iași au strâns bani pentru a-i ajuta pe copiii defavorizați din satele sărace din comunele județului. Ei au pus mână de la mână și au reușit să strângă 14.100 de lei pentru a cumpăra atât hrană, cât și haine pentru cei mici.

„În această perioadă, foarte multe entități școlare din Iași organizează anumite evenimente care presupun și aceste colectări de bunuri sau de bănuți. Pachetul pentru fiecare copil este un pachet complet, cu papuci, cu gecuțe, cu pantalonași, cu bluzițe, cu lenjerie, cu hrană, cu tot ce trebuie unui copilaș”, declară preotul Dan Damaschin.

Cu banii oferiți de elevii de la unitatea de învățământ vor fi oferite cadouri pentru 35 de copii nevoiași.

„Până de Crăciun, copiii trebuie să aibă aceste daruri acasă, în așa fel încât să nu fie copil care să spună că nu a avut ce-i trebuie în această sfântă perioadă de sărbătoare. Acești copii provin din cele mai sărăcăcioase sate ieșene, care au fost lăsați la voia sorții de mai marii noștri. Un astfel de copil care fie nu are părinți, fie are doar un părinte, acest copil, dacă nu este îmbrăcat și ajutat să meargă la școală, va deveni, cu siguranță, infractor sau cerșetor”, declară preotul Dan Damaschin.

Prin campania „Grăuntele de iubire”, părintele Damaschin ajută mii de copii de sărbători

Prin campania Grăuntele de iubire, părintele Damaschin ajută 10.000 de copii din satele sărace din județul Iași, oferindu-le îmbrăcăminte, încălțăminte și hrană.

„În clipa de față, fiecare donator poate să ajute un copil pe durata unui an de zile, adică poate să doneze în cele 3 campanii: de Crăciun, de Paști și început de an școlar. Se poate apela la rate lunare, iar donatorii au șansa să ducă pachetul la copilaș acasă. Am strâns, cumva, legătura între donator și copil și acesta are șansa de a fi mai aproape de el, inclusiv să ducă darul acasă, dacă dorește”, spune părintele Damaschin.

Până acum, 3.326 de copii au primit daruri prin intermediul campaniei de Crăciun din acest an. Elevii Școlii „Varlaam Mitropolitul” din Iași ajută 35 de copii defavorizați, contribuind la atingerea numărului total de 10.000 de micuți care trebuie sprijiniți.

Adauga un comentariu