Eveniment-Social

Elevii din Iași trebuie să știe acest lucru! Când încep următoarele simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2023: „Notele obținute nu se trec în catalog”

Publicat: 24 ian. 2023
Elevii din Iași trebuie să știe acest lucru Când încep următoarele simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2023 Notele obținute nu se trec în catalog
Următoarele simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2023

Următoarele simulări pentru Evaluarea Națională 2023 se desfășoară în perioada 20-22 martie, iar cele pentru examenul de Bacalaureat 2023 au loc între 27 martie și 30 aprilie. Până acum, mai multe județe, printre care și Iași, au organizat simulări județene, cu subiecte făcute de comisii de specialitate constituite la nivelul inspectoratelor. Simulările naționale organizate în martie vor fi pentru toți elevii claselor a VIII-a și a XII-a

Elevii din Iași trebuie să știe că următoarele simulări vor avea loc începând cu luna martie a acestui an. Astfel, în data de 20 martie 2023, elevii clasei a VIII-a vor susține prima probă scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 martie 2023 la Matematică, iar pe 22 martie 2023 la Limba şi literatura maternă. Într-un final, în data de 29 martie 2023 va avea loc comunicarea rezultatelor.

În cazul celor de clasa a XII-a, pe 27 martie 2023 vor susține proba scrisă la Limba şi literatura română, în data de 28 martie 2023 vor avea proba obligatorie a profilului, urmând ca pe 29 martie 2023 să aibă loc probă scrisă la alegere a profilului şi specializării. Ulterior, pe 30 martie 2023, tinerii vor susține proba la Limba şi literatura maternă, iar pe 6 aprilie 2023 va avea loc comunicarea rezultatelor.

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files. GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni...

Următoarele simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2023

Pe lângă calendarul menționat, cei înscriși la simulări trebuie să știe că notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, ci doar prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului.

„Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale Examenului Național de Bacalaureat, în anul școlar 2022-2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, se arată în ordin.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2023

Amintim că examenul de Bacalaureat 2023 începe în data de 12 iunie, cu evaluarea competențelor. Pe 26 iunie, elevii de clasa a XII-a vor susține prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română. Elevii se pot înscrie la sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2023 în perioada 29 mai – 2 iunie, urmând ca în intervalul 26 – 29 iunie să aibă loc probele scrise.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2023 arată astfel: înscrierea candidaților la prima sesiune de examen (29 mai – 2 iunie), încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a (2 iunie), Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (12-14 iunie), Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14-15 iunie), Evaluarea competențelor digitale (14-16 iunie), Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (19-21 iunie).

În ceea ce privește probele scrise, acestea se vor desfășura pe 26 iunie – Limba și literatura română, 27 iunie – proba obligatorie a profilului, 28 iunie – proba la alegere a profilului și specializării. Pe 29 iunie va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2023 vor fi afișate pe 3 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 7 iulie.
Adauga un comentariu