Eveniment-Social

Elevii ieșeni au obținut rezultate strălucite la Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

Publicat: 17 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevii ieșeni au obținut rezultate strălucite la Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare Ionel Teodoreanu
Duminică, 15 mai 2022, s-a încheiat cea de-a XVI-a ediție a Concursului Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

Duminică, 15 mai 2022, s-a încheiat cea de-a XVI-a ediție a Concursului Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”. Festivitatea de premiere a avut loc în amfiteatrul Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași, iar elevii ieșeni au reușit să obțină și anul acesta rezultate remarcabile. Maria Avram, elevă în clasa a V-a, la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, a obținut premiul I, iar Lavinia-Alexandra Timofte, din clasa a VIII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, a obținut premiul al III-lea.

Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu” este unic în peisajul competițional românesc. Acesta s-a desfășurat pentru prima dată în anul 2005, ajungând, în prezent, la cea de-a XVI-a ediție. În timp, acesta a devenit emblematic pentru școala ieșeană și beneficiază deopotrivă de recunoaștere la nivel național. Concursul este menit să valorifice originalitatea şi creativitatea elevilor în receptarea şi în producerea de mesaje scrise despre  textul literar/nonliterar,  explorat în relaţie cu alte tipuri de imagini artistice (plastice, muzicale, dramatice, cinematografice).

Ce rezultate au obținut elevii ieșeni la Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

Duminică, 15 mai 2022, s-a încheiat cea de-a XVI-a ediție a Concursului Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”. Această ediție a reunit, la Iași, 164 de elevi, veniți din toate județele țării și din municipiul București. Toți participanții s-au confruntat într-un dialog al literaturii cu arta plastică, muzica, cinematografia și teatrul. La ediția de anul acesta, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași a luat parte la evenimentul cultural și educațional, prin prezența prof. univ. dr. Lăcrămioara Petrescu, în calitate de președinte de onoare.

Au fost acordate 12 premii și 27 de mențiuni.  Printre elevii ieșeni care s-au făcut remarcați se numără Maria Avram, elevă în clasa a V-a, la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, care a obținut premiul I. Eleva a fost pregătită de prof. dr. Luminița Teodorescu. Lavinia-Alexandra Timofte, din clasa a VIII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași,  prof. Mihaela Vlioncu, a obținut premiul al III-lea, iar Carmina Grosu, clasa a VII-a, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași, prof. Alexandru Ursu, a obținut o mențiune.

Rezultatele elevilor care au luat parte la concurs au fost răsplătite și prin cele 12 premii speciale  „Costache Negruzzi”, acordate de școala-gazdă, precum și cu 4 premii speciale ale Editurii Polirom și ale Muzeului Literaturii Române.

Consiliul Județean Iași a alocat suma de 10.000 de lei pentru suportul financiar al concursului

Pe lângă cele 2 premii  și mențiunea obținută de elevii ieșeni, amintim și de cele 50 de Premii speciale „Ionel Teodoreanu”, acordate de către Primăria Municipiului Iași, care a fost partener privilegiat în organizarea acestui concurs. De le festivitatea de premiere nu au lipsit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași: prof. dr. Traian-Florentin Ciobotaru – inspector școlar general adjunct, prof. Mihaela Apetroae și prof. Mihai-Cezar Zaharia, inspectori de limba și literatura română.

Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu” este organizat, an de an, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Ministerul Educației, cu sprijinul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, dar și a autorităților locale – Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași, precum și  a unor parteneri tradiționali din mediul cultural ieșean: Muzeul Literaturii Române, Editura Polirom, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași. Anul acesta, Consiliul Județean Iași a alocat suma de 10.000 lei, pentru a susține financiar evenimentul. Din această sumă au fost achiziționate cărți, care au fost acordate premianților Concursului Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”.

Adauga un comentariu