Eveniment-Social

Elevii ieşeni care au obţinut media 10 la Examenele Naţionale, premiaţi de IȘJ – UPDATE

Publicat: 08 iul. 2020
Elevii ieşeni care au obţinut media 10 la Examenele Naţionale, premiaţi de IȘJ
Elevii ieşeni care au obţinut media 10 la Examenele Naţionale

Rezultatele absolvenților ieșeni obținute la examenele naționale confirmă, și pentru acest an școlar, statutul de spațiu educațional de elită al Iașiului, unde școala, prin oamenii care o slujesc, redevine, cu fiecare generație de elevi, un univers privilegiat în care se construiește drumul spre performanță. 

UPDATE: Întrucât Festivitatea de premiere a elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale implică un număr mare de participanți, aceștia au fost grupați în trei serii succesive, iar evenimentul va începe, mâine, 09.07.2020, la ora 9.00 (nu la ora 10.00, cum a fost programat inițial) și se va desfășura în același spațiu, respectiv Teatrul de Vară din Grădina Palace Iași.

Elevii ieşeni, premiaţi de Inspectoratul Școlar Județean

Elevii ieșeni care au obținut media 10 la Examenele Naționale vor fi premiați de Inspectoratul Școlar Județean. Acest eveniment are loca anual în educația ieșeană. IȘJ Iași și Primăria Municipiului Iași vor organiza această festivitate joi, 9 iulie 2020, la Teatrul de Vară din Grădina Palas. Reprezentanții au anunțat că se vor respecta măsurile de protecție sanitară impuse de contextul actual prin care trece țara noastră.

Eveniment care și-a consolidat o identitate distinctă de-a lungul timpului,  premierea absolvenților care au obținut media 10 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat s-a impus ca un reper de tradiție în calendarul anual al educației ieșene. Organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași și Primăria Municipiului Iași, această festivitate va avea loc joi, 9 iulie 2020, ora 10.00, la Teatrul de Vară din Grădina Palas, prin respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară impuse de contextul epidemiologic pe care îl traversăm, se arată în comunicat.

„Este un moment dintr-o tradiție recentă a Iașului, marcat în comunitate, aceea de recunoaștere a celor mai înalte performanțe obținute la examenele recent încheiate de Evaluare Națională și Bacalaureat. Rezultatele absolvenților noștri premiați în acest cadru demonstrează performanța înaltă din școala ieșeană, iar cele 68 de medii de 10 pe care le-au obținut, dintre care 50 la evaluarea națională și 18 la bacalaureat, evidențiază, în basorelief, meritele unei întregi generații pentru care învățătura, știința, educația reprezintă o miză și un destin, neafectate de contextul atipic de învățare din această primăvară. Performanțele elevilor care vor fi premiați  nu sunt accidentale sau conjuncturale, ci sunt rezultatul unui parcurs școlar temeinic, susținut de școli și profesori de calitate, precum și de familii care știu să prețuiască știința de carte”, a precizat inspector școlar general, prof. dr. Genoveva Farcaș. 

Lista unităților de învățământ în care elevii s-au reinventat

Demersul de premiere a absolvenților de succes este un prilej pentru aprecierea rezultatelor de excepție prin care se confirmă, încă o dată, eficiența școlilor ieșene ce și-au continuat rolul modelator și în contextul provocator și complicat al crizei epidemiologice în care profesorii și elevii s-au reinventat și au dus mai departe, de la distanță, procesul de pregătire sistematică, solidă care să conducă la aceste rezultate. 

În familia școlilor cu absolvenți de nota 10 intră, în acest an, atât unități de învățământ care, în mod tradițional, ocupă podiumul, an de an: Colegiul Național Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, cât și Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” Iași, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iași, Școala Gimnazială „George Coșbuc” Iași, Școala Gimnazială „Gheorghe I. Brătianu” Iași, Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iași,  Școala Gimnazială „Vasile Conta” Iași și Școala Profesională Cozmești. Elevii din aceste unități de învățământ care au obținut mediii maxime la examenele naționale vor primi, din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași, cărți de cultură generală și plachete simbolice. 

Adauga un comentariu