Eveniment-Social

Elevii ieșeni cu vârsta de peste 16 ani se pot înscrie la cea de-a treia ediție a competiției de inovație Solve for Tomorrow România – FOTO

Publicat: 23 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevii ieșeni cu vârsta de peste 16 ani se pot înscrie la cea de-a treia ediție a competiției de inovație Solve for Tomorrow România - FOTO
Samsung România dă startul celei de-a treia ediții a competiției Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

Samsung România dă startul celei de-a treia ediții a competiției Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori. Astfel, elevii ieșeni cu vârsta de peste 16 ani se pot înscrie până pe data de 31 octombrie prin completarea formularului disponibil pe platforma competiției

În cadrul competiției, participanții vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere în cadrul cărora vor învăța despre metoda Sustainable Design Thinking, organizate cu obiectivul de a-și aduce la viață ideile cu care s-au înscris în concurs.

Începe cea de-a treia ediție a competiției Solve for Tomorrow

 o poză de la competiția Solve for Tomorrow
Elevii ieșeni cu vârsta peste 16 ani se pot înscrie până pe data de 31 octombrie

Competiția se va desfășura în perioada septembrie 2023 – februarie 2024. Tinerii se pot înscrie individual sau în echipe formate din cel mult 5 membri, în perioada 26 septembrie – 31 octombrie, prin completarea formularului disponibil pe platformă.

La final, echipele clasate pe primele poziții vor câștiga echipamente Samsung și sesiuni de training organizate de Google România.

„Suntem nerăbdători să descoperim idei inovatoare și pline de creativitate în cadrul unei noi ediții Solve for Tomorrow. GenZ – acești tineri mereu la curent cu ce se întâmplă – sunt pregătiți oricând să acționeze pentru a face lumea un loc mai bun. Pe parcursul celor două ediții organizate până acum în România, participanții au dat dovadă de implicare, responsabilitate, entuziasm și maturitate, dezvoltând proiecte complexe, orientate spre rezolvarea unor probleme identificate în societate. Continuăm să investim în comunitatea locală de tineri, punându-le la dispoziție instrumentele de care au nevoie pentru a schimba lumea începând de astăzi, idee cu idee. Suntem mândri să facem împreună cu aceștia pași mici spre schimbări sustenabile”, a transmis Simona Panait, Marketing Director România & Bulgaria, Samsung Electronics.

Calendarul competiției

o poză de la competiția Solve for Tomorrow
Finala Competiției are loc în data de 20 februarie 2024

Perioada de înscriere în competiția Solve for Tomorrow este 26 septembrie – 31 octombrie, jurizarea proiectelor are loc în perioada 1 – 8 noiembrie, anunțarea participanților selectați pentru etapa a II-a se va face pe site-ul competiției în data de 8 noiembrie. Validarea participanților în cea de-a doua etapă se face în 9 – 17 noiembrie 2023. Desfășurarea atelierelor de Sustainable Design Thinking are loc în 20 noiembrie – 15 decembrie. Participanții lucrează la dezvoltarea ideilor înscrise în competiție între 22 noiembrie și 20 decembrie 2023.

Desfășurarea atelierelor de antreprenoriat: 15 – 22 ianuarie 2024. Desfășurarea sesiunilor de mentorat: sesiunea I – 11 – 15 decembrie 2023; sesiunea II – 29 ianuarie – 7 februarie 2024. Eveniment Demo Day: 13 februarie 2024. Finala competiției are loc în data de 20 februarie 2024.

Adauga un comentariu