Sanatate

Elimină durerile de spate pentru totdeauna. Exerciții care te vor scăpa de durere

Publicat: 03 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elimină durerile de spate pentru totdeauna. Exerciții care te vor scăpa de durere
Durerea lombară este una dintre cele mai neplăcute senzații pe care le poate experimenta o persoană

Pentru a elimina durerile de spate pentru totdeauna este suficient să faceți mișcare cel puțin câteva minute pe zi. Durerea lombară este una dintre cele mai neplăcute senzații pe care le poate experimenta o persoană. Te imobilizează la propriu și te împiedică să te gândești la orice altceva.

Din punct de vedere statistic, durerile de spate afectează cel puțin ocazional o treime din populația adultă, iar această cifră nu face decât să crească odată cu trecerea anilor. Din fericire, puteți reduce la minimum acest disconfort, chiar dacă duceți o viață sedentară. Iată trei exerciții simple pentru disconfortul lombar. Ele sunt ușoare și economisesc timp și vor avea un efect care depășește toate așteptările.

Elimină durerile de spate pentru totdeauna. Exerciții recomandate de specialiști pentru a depăși acest disconfort

Pentru a realiza unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru eliminarea durerilor de spate îngenuncheați și îndoiți ușor picioarele astfel încât bazinul să se sprijine pe călcâie. Apoi, depărtați bine genunchii și îndoiți corpul spre podea. Coborâți capul și puneți palmele în față cât mai mult posibil. Brațele trebuie să fie drepte, iar fesele nu trebuie să se desprindă de călcâie. Spatele și gâtul trebuie să fie ușor rotunjite. Mențineți poziția extremă timp de 30 de secunde, apoi îndreptați-vă și reveniți la poziția de plecare. Evitați orice durere în timpul exercițiului.

Această postură este folosită în mod activ în yoga pentru a relaxa spatele și a elibera tensiunea. De asemenea, ameliorează presiunea asupra discurilor intervertebrale, ceea ce ajută, de asemenea, la ameliorarea disconfortului.

Pentru a efectua exercițiul de pisică pune-te în patru labe. În timp ce expirați, rotunjiți spatele, trageți omoplații în sus și trageți pieptul înăuntru cât mai mult posibil. Capul este îndreptat în jos. Rămâneți în această poziție timp de 10 secunde. Apoi respirați adânc și arcuiește-ți spatele cât mai mult posibil.

La finalul exercițiului ridicați ușor capul și trageți pelvisul în sus. Pieptul trebuie să fie deschis cât mai mult posibil. Mențineți această poziție timp de 10 secunde, apoi reveniți la poziția de pornire.

Cum să scapi de disconfortul simțit la nivelul spatelui atunci când te apleci. Ce exerciții trebuie combinate?

Multe persoane suferă de dureri atunci când realizează îndoituri înainte din poziția în picioare. Astfel, este bine să așezați picioarele la lățimea umerilor sau mai mult, spatele drept, gâtul întins în jos. Expirați ușor și aplecați-vă înainte. Spatele trebuie să rămână drept, genunchii nu trebuie nici ei îndoiți.

Sprijiniți-vă mâinile pe tibii. Rămâneți în poziția flexionată câteva secunde, apoi îndreptați-vă spatele. Repetați de cinci ori sau până când simțiți disconfort. Caracteristicile exercițiilor pentru partea inferioară a spatelui.

Există mai multe lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când efectuați exerciții pentru a elimina durerile de spate pentru totdeauna. Pentru a ameliora durerea și a preveni apariția ei în viitor, este necesar să se combine exercițiile de întindere și întărirea mușchilor din regiunea lombară. În cazul durerilor de spate, este necesar să fiți extrem de atenți la nivelul de efort și să evitați mișcările bruște, care pot agrava situația. Durerile lombare severe pot indica o boală gravă, așa că, dacă disconfortul persistă, trebuie să consultați un medic.

Adauga un comentariu