Sanatate

Eliminare pietre fiere fără operație. Remedii naturiste pentru o vezică biliară sănătoasă

Publicat: 22 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Eliminare pietre fiere fără operație. Remedii naturiste pentru o vezică biliară sănătoasă
Vezica biliară este localizată chiar sub ficat

Așa cum se întâmplă cu orice organ al corpului uman, vezica biliară (colecistul sau fierea) poate deveni disfuncțională din diverse motive. Din fericire, există mai multe opțiuni de tratament disponibile pentru a elimina pietrele la fiere fără operație. Pe lângă îngrijirea standardizată, poți încerca și terapia complementară pentru a sprijini sănătatea generală a vezicii biliare cu ajutorul vitaminelor, plantelor medicinale și altor suplimente alimentare.

Eliminare pietre fiere fără operație

Vezica biliară este localizată chiar sub ficat. Principala sa funcție este de a stoca bilă, o substanță lichidă produsă de ficat, necesară pentru digestia grăsimilor. Există multe tipuri de boli ale vezicii biliare. Cu toate acestea, cea mai frecventă problemă sunt calculii biliari, care pot apărea atunci când substanțele din bilă se întăresc și blochează canalele biliare.

Cel mai frecvent simptom al calculilor biliari este durerea. De obicei, această durere este intermitentă și apare în partea dreaptă superioară a abdomenului. Alte simptome ale calculilor biliari pot fi grețurile și vărsăturile, flatulența, diareea cronică, disconfortul abdominal după masa, icterul, schimbări în aspectul urinei și/sau a scaunului, bătăile rapide ale inimii, febra și frisoanele.

Dacă ai calculi biliari sau o boală severă a vezicii biliare, cel mai comun tratament este intervenția chirurgicală. Îndepărtarea vezicii biliare se realizează de obicei ca procedură ambulatorie și poate fi efectuată cu ajutorul chirurgiei laparoscopie. Poți duce o viață normală fără vezică biliară. În cazurile ușoare ale bolii, medicul poate recomanda medicamente de reducere a durerii. Tratamentele naturiste reprezintă o altă opțiune de luat în calcul.

Dieta joacă un rol critic în sănătatea vezicii biliare. Ține minte că vezica biliară eliberează bilă de care ai nevoie pentru a digera grăsimile. Acest lucru face ca vezica biliară să fie un jucător cheie în digestie. Datorită acestui rol, ceea ce mănânci afectează vezica biliară și modul în care aceasta funcționează.

Anumite alimente, cum ar fi carnea, alimentele prăjite și carbohidrații rafinați, au fost asociate cu formarea calculilor biliari, în special atunci când sunt consumate în exces. Consumul mare de grăsimi saturate poate, de asemenea, creste riscul de a dezvolta calculi biliari.

Suplimente alimentare pentru ameliorarea simptomelor moderate

Anumite suplimente alimentare, inclusiv vitamine, minerale și plante medicinale, ar putea fi benefice pentru dischinezia biliară. Cu toate acestea, niciun supliment nu va vindeca complet vezica biliară pe cont propriu.

Magneziul este adesea prezentat ca un remediu pentru calculii biliari. Cu toate acestea, există dovezi științifice limitate pentru a susține această afirmație. Unele studii din începutul anilor 2000 au susținut luarea de suplimente de magneziu pentru calculii biliari și alte probleme ale vezicii biliare. Un studiu din 2008 a sugerat că bărbații care consumau mai mult magneziu aveau mai puține șanse să aibă calculi biliari. Cu toate acestea, de atunci, cercetătorii au efectuat câteva studii despre magneziu pentru sănătatea vezicii biliare. Un studiu mai recent, din 2021, a descoperit un rol important al magneziului în prevenirea cancerului de vezică biliară. În studiul de laborator, magneziul degradabil a împiedicat creșterea cancerului de vezică biliară și chiar a ucis celulele canceroase.

Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă medicinală folosită în medicina populară pentru o varietate de tulburări gastrointestinale. Se știe că păpădia conține substanțe bioactive precum beta-sitosterol, acid caffeic, taraxerol și polizaharide, care oferă protecție gastrointestinală. Studiile au descoperit că aceste substanțe din păpădie sunt benefice pentru calculii biliari. Susținătorii susțin că rădăcina de păpădie crește fluxul de bilă, ceea ce ar putea ajuta la prevenirea calculilor biliari și a altor tulburări asociate.

Fiind un antioxidant puternic, vitamina C este adesea luată pentru a proteja împotriva stresului oxidativ și a diferitelor afecțiuni de sănătate. Există dovezi că vitamina C ar putea proteja împotriva unor tipuri de boli de vezică biliară, dar în general lipsesc numărul de studii relevante care să susțină acest lucru.

În cadrul unui studiu asupra a 2.000 de adulți s-a descoperit o posibilă relație între aportul de vitamina C și calculii biliari. Cei care aveau consumau regulat de vitamina C aveau o rată mai scăzuta a calculilor biliari decât cei care au raportat un consum scăzut de vitamina C.

Unele cercetări promovează cofeina ca un remediu natural pentru calculii biliari. Consumul de cafea este asociat cu un risc mai scăzut de calculi biliari. Studiile au arătat, de asemenea, că riscul de calculi biliari scade cu cât consumi mai multă cafea. Prin analizarea a peste 100.000 de membri ai populației generale, cercetătorii au putut concluziona că consumul a 2 până la 6 cești de cafea pe zi poate proteja împotriva calculilor biliari.

Un alt studiu a descoperit că consumul de cafea poate scădea riscul de cancer de vezică biliară prin inhibarea formării calculilor biliari. Calculii biliari sunt un factor de risc pentru cancerul de vezică biliară. Cu toate că cafeaua aduce anumite beneficia organismului, amintește-ți că consumul excesiv de cofeină poate deveni periculos. Adulții ar trebui, în general, să se limiteze la maxim 400 de miligrame de cofeină pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 4 sau 5 cești mici de cafea.

Dacă boala este în stadiu incipient, simptomele pot fi atenuate cu ajutorul anumitor tratamente minim invazive. Cu toate acestea, cazurile severe sau cronice pot necesita intervenție chirurgicală. Mulți oameni cu boală de vezică biliară experimentează durere severe. Din fericire, există diverse modalități pentru eliminarea pietrelor la fiere fără operație, și care pot trata durerile ușoare sau moderate.
O opțiune pentru ameliorarea durerii includ comprese calde și reci. Unele studii au arătat că acupunctura poate ameliora simptomele diferitelor tipuri de boli ale vezicii biliare, inclusiv calculi biliari și colecistită.

Adauga un comentariu