International

Elon Musk, despre noul cip la care lucrează: „Poate fi inserat oriunde în creier. Poate rezolva aproape orice este în neregulă”

Publicat: 10 mai 2020

Antreprenorul Elon Musk a declarat că lucrează la o tehnologie ce presupune implantarea în creier a unui cip datorită căruia limbajul uman ar putea deveni perimat, relatează The Independent. CEO-ul companiilor Tesla şi SpaceX a făcut această dezvăluire în cadrul unei discuţii pe tema companiei sale de neurotehnologie, Neuralink.

„Poate fi inserat oriunde în creier, deci ar putea fi ceva care ar ajuta la vindecarea problemelor de vedere”, a spus Musk. „În principiu, poate rezolva aproape orice este în neregulă cu creierul”, a adăugat antreprenorul. Deşi dispozitivele din primă generaţie se vor concentra pe tratarea leziunilor cerebrale şi a tulburărilor, Musk a spus că, ulterior, acestea vor fi capabile de mult mai mult.

„Nu va trebui să vorbiţi”, a spus Musk, adaugând că vom putea face totuşi acest lucru „din motive sentimentale”. „Veţi putea comunica foarte repede şi cu mult mai multă precizie… Nu sunt sigur ce se va întâmpla cu limba. Într-o situaţie de genul acesta cred că ar fi ca în „The Matrix”. Vrei să vorbeşti într-o altă limbă? Nicio problemă, doar descarci programul”. Musk estimează că tehnologia ar putea fi disponibilă în cinci-zece ani, în funcție de avansul tehnologic din viitorul apropiat.

Proiectului Neuralink a fost înființat de Musk în 2017 și presupune dezvoltarea unei interfeţe ce leagă creierul de computer, cu aplicabilitate în mai multe domenii. În vara anului trecut, Musk a anunţat că proiectul Neuralink ar putea fi testat pentru prima dată pe oameni în acest an. „Putem realiza o interfaţă creier-maşină completă”, a declarat el în cadrul unei prezentări a stadiului în care se afla cercetarea. Proiectul poate „realiza un fel de simbioză cu inteligenţa artificială”, a precizat Musk.

Comentarii
  • Deci nu trebuie sa vina extraterestrii sa ne distruga, o facem noi. Asta are pile in Parlamentul Romaniei.

Adauga un comentariu