International

Elveția interzice accesul turiștilor din 29 de țări. Măsura de autoizolare, obligatorie pentru 10 zile

Publicat: 03 iul. 2020

O altă țară care a decis să ia măsuri drastice, pentru ca populația să fie în siguranță și să prevină răspândirea cu noul coronavirus este Elveția.

Oficialii elvețieni au luat o măsură care va afecta foarte tare bugetul turismului, dar care va preveni răspândirea noului coronavirus printre cetățeni. Aceștia au declarat că începând de luni, 6 iulie, turiștii din 29 de țări vor avea acces interzis în țară. Numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut drastic în ultima perioadă în statul elvețian.

De asemenea, turiștii care intră în țară trebuie să se prezinte la autorități și să stea în autoizolare 10 zile, arată Mediafax.

De asemenea, turiștii care intră în țară trebuie să se prezinte la autorități și să stea în autoizolare 10 zile. Țările vizate din care turiștii au primit interzis la trecere, la vamă: Statele Unite ale Americii, Brazilia, Rusia, Argentina, Chile, Columbia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Serbia.

Au crescut cazurile de infectare cu noul coronavirus la nivel mondial

La nivel mondial, cazurile de infectare cu noul coronavirus au crescut. Astfel, până în prezent avem peste 11 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus, peste 500.000 de persoane decedate, dar și peste 6 milioane de persoane care au fost vindecate și externate, arată worldometers.info.

În România, ieri au fost confirmate 450 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus

Bilanț coronavirus România ieri, 2 iulie. Pe teritoriul României, au fost confirmate 27.296 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 19.314 au fost declarate vindecate şi externate, iar 1.667 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. Ieri, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 450 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 787 de persoane. Alte 59.414 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 735.221 de teste.

Adauga un comentariu