Prima pagină » Informații utile » Emanuel Vârgă, cofondator Capuchin Coffee Roasters, a transformat pasiunea pentru cafea și ciocolată într-un brand autentic românesc

Emanuel Vârgă, cofondator Capuchin Coffee Roasters, a transformat pasiunea pentru cafea și ciocolată într-un brand autentic românesc

14 oct. 2025, 14:43,
Ionela Melinte în Informații utile

De la primele prăjiri artizanale de cafea până la lansarea propriilor produse de ciocolată, Emanuel Vârgă, cofondator Capuchin Coffee Roasters, a construit un brand care îmbină pasiunea, răbdarea și dorința de a aduce mereu ceva nou. Povestea sa este una despre efort constant și dorința de a ridica standardele în materie de produse românești de specialitate.

Cofondator al brandului ieșean Capuchin Coffee Roasters, Emanuel a vorbit în cadrul podcastului BZI despre cum un produs simplu, cafeaua, poate deveni o experiență, dacă este tratat cu respect față de proces, materie primă și consumator. În același spirit, acesta a dezvoltat și o linie de ciocolată artizanală, produsă local, care completează universul aromelor create sub marca Capuchin.

Emanuel Vârgă a adus la Capuchin Coffee Roasters cafeaua de specialitate și ciocolata artizanală

Pentru Emanuel Vârgă, cafeaua este o știință la fel de mult cât este și o artă. Dincolo de aroma intensă a boabelor prăjite, el vorbește despre un proces meticulos, unde fiecare detaliu contează.

„Am adus brandul nostru de bază, un mix de Brazilia cu Etiopia. L-am gândit astfel încât să împace și iubitorii de băuturi cu lapte, și pe cei care preferă cafeaua simplă. E greu să le aduci pe toate la perfecțiune, dar tocmai acolo e frumusețea, în echilibrul dintre arome”, a declarat Emanuel Vârgă.

Brandul Capuchin a devenit cunoscut nu doar pentru cafeaua de specialitate, ci și pentru extinderea în zona ciocolatei artizanale. Procesul este complex și migălos, dar pentru Emanuel, tocmai acest parcurs îl face valoros.

„Așa cum există cafea de specialitate, există și boabe de cacao de specialitate. Noi le prăjim, le curățăm, le măcinăm și le transformăm în masa de ciocolată. De la boabă până la tabletă trec șapte zile. Sunt peste 72 de ore doar de măcinare. E o muncă de răbdare, dar rezultatul merită”, a susținut antreprenorul.

Emanuel Vârgă subliniază că o ciocolată artizanală nu trebuie să fie perfectă la aspect, ci autentică prin gust.

„Dacă vedeți pete albe pe o ciocolată artizanală, nu e stricată. Doar a trecut printr-o temperatură prea mare. E un produs viu, natural”, a explicat Emanuel.

Pentru a afla mai multe despre afacerea lui Emanuel Vârgă și proiectele în care se implică, vizionează podcastul BZI integral AICI.

Antreprenorul a reușit să învețe din eșecuri

Drumul spre succes nu a fost lipsit de provocări. Emanuel Vârgă vorbește deschis despre experiențele care i-au modelat viziunea de antreprenor.

„Prima mea firmă vindea cafea și ouă. O combinație ciudată, dar era începutul. Lipsa de educație financiară și de experiență ne-a costat. A fost primul faliment, dar și prima lecție importantă”, a mărturisit Emanuel.

Acum, după ani de muncă, știe că antreprenoriatul nu e o cursă de viteză, ci una de rezistență.

„Nu curg bani din cer cât deschizi o firmă la Registrul Comerțului. După ce ai certificatul, urmează partea grea, să vinzi, să încasezi, să plătești. Sfatul meu e simplu, nu confunda încasările firmei cu banii tăi de buzunar”, a declarat cofondatorul Capuchin Coffee.

Etica și grija față de echipă sunt principiile pe care antreprenorul le aplică și respectă zilnic.

„Tot ce faci se întoarce, de aceea e important să ai grijă de colegii tăi și de oamenii din jur. Resursa umană e tot mai greu de găsit și de păstrat. E nevoie de respect, nu doar de profit”, a spus acesta.

După succesul cafelei de specialitate, Emanuel Vârgă se concentrează acum pe dezvoltarea unei linii de produse cu identitate locală. Inspirat de tradiție și de natură, el își propune să integreze și materii prime românești în portofoliu.

„Am preluat grădina bunicului și vreau să înființez o plantație de aluni. Visul meu este să folosim aceste alune în ciocolata noastră. Putem face produse naturale, fără zahăr în exces, la fel de bune ca cele din afară”, a susținut antreprenorul.

Astfel, Emanuel Vârgă, cofondator Capuchin Coffee Roasters, a adus la Iași cafeaua de specialitate și își bucură clienții cu ciocolată artizanală.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 decembrie 2025
16 decembrie 2025