Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit la Antena 3 despre noile măsuri care vor fi luate în judeţ, în condiţiile în care oraşul se apropie de 10.000 de cazuri de cazuri de infectare. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre noile măsuri care vor fi luate în judeţ.
”Avem o capacitate foarte mare de testare. Ne apropiem de 3.000 de teste pe zi, aproape de zece ori mai mult decât în unele judeţe din ţară. Asta are şi un avantaj, dincolo de faptul că are o parte negativă să spunem că apare acest procent ridicat, dar partea pozitivă este că reuşim să testăm şi să izolăm.
Cred că asta este soluţia actuală cea mai bună pentru a putea menţine sub control epidemia: testare, izolare, măsuri sanitare, iar pe de altă parte acţiunile sanitare şi responsabilitatea individuală sunt două faţete ale aceleiaşi monede. Astăzi ele trebuie să meargă mână în mână. Dacă nu vom avea cetăţenii de partea noastră, nu vom reuşi să menţinem sub control epidemia”, a spus primarul Emil Boc.
Atenție! COVID-19 debutează cu noi simptome: Tulburări digestive
În ultima perioadă, COVID-19 a suferit o serie de modificări în privința simptomelor. Astfel că, medicii sunt din ce în ce mai bulversați și arată că pierderea gustului și pierderea mirosului, semn clar de COVID-19 apar mult mai târziu, fiindcă inițial, pacienții dezvoltă simtome diferite de cele obișnuite, cum sunt tulburările digestive.
Informațiile recente, în ceea ce privește modul în care se manifestă infectarea pacienților cu noul coronavirus, arată că virusul dezvoltă simptome care de care mai diverse.
Noile simptome de COVID-19 sunt: tulburări digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intenstinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree.
”Apar tot mai mulți pacienți cu tulburări digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intenstinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree. Foarte mulți dintre pacienți, sau persoane în general încep să consume foarte multe suplimente nutritive, tot felul de coenzime, tot felul de vitamine, în speranța că nu se vor infecta și cred că și aceasta face parte din patologia nouă pe care o întâlnim acum, de aceste simptome digestive noi care apar tot mai des la pacienți.”, a spus Voichița Lăzureanu, șef secție de boli infecțioase Timișoara, în exclusivitate la Antena 3.
Medicul Voichița Lăzureanu de la Timişoara a observat că tot mai mulți pacienți ajung la spital cu simptome diferite față de cele știute de medici până acum.
În acest fel, cei mai mulți dintre pacienți au avut cel puțin unul dintre simptomele esențiale: temperatură ridicată, tuse persistentă uscată, pierderea sau modificarea simțului mirosului sau al gustului, dificultăți de respirație şi mai nou, tulburări digestive.
Tot ce trebuie să faceți, dacă aveți aceste simptome, este să vă izolați, apoi să luaţi legătura cu medicul de familie, sau apelaţi serviciul unic de urgență 112.
Simptome COVID 2020
Oamenii de ştiinţa lucrează intens, încă de la debutul pandemiei, pentru a vedea care sunt simptomele şi cum poate fi tratată infecţia cu COVID-19. În urma analizei multor pacienţi vindecaţi, au întocmit o listă cu simptome covid. Iată despre ce este vorba.
Listă cu simptome covid 2020
- Febră. Debutează brusc şi cu o valoare mare de la început.
- Dureri mari de cap.
- Dureri în tot corpul.
- Sinusuri dureroase. Conform declaraţiei lui Connor Reed, englez din Wuhan, sinusurile sale erau ”agonie pură”.
- Presiune în urechi
- Lipsa apetitului. Conform unui studiu efectuat pe un esantin de 138 de pacienţi vindecaţi, se pare că peste 35% dintre ei nu au avut poftă de mâncare în timpul bolii.
- Usturime în zona ochilor.
- Usturime în piept şi tuse seacă. Iată ce a spus despre usturime unul dintre pasagerii de pe vasul de croazieră Diamond Princess: ”Am avut, acum câţiva ani, bronşită, iar acum a fost mai uşor: fără frisoane, fără dureri musculare. Respir bine, nu am nasul înfundat. Mă strânge pieptul şi am crize de tuse”.
Ce simt bolnavii de coronavirus
- Senzaţie de sufocare.
- Senzaţie de leşin
- Sunet ca de punga mototolită din plămâni
- Stare de oboseală
- Senzaţie de jet leg. Te simţi ca şi cum ai fi afectat de schimbarea fusului orar. Ai o senzaţie de oboseală nu prea accentuată, dar eşti debusolat, parcă defazat.