WoW!

Listă simptome covid 2020 – 13 semne care arată că ești infectat

Publicat: 26 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Listă simptome covid 2020 - 13 semne care arată că ești infectat
Raportare Covid-19

Anul 2020 a început în forţă pentru întreaga omenire. Ne confruntăm cu una dintre cele mai parşive pandemii din istoria lumii. Coronavirusul şi-a făcut loc în viaţa noastră. Mulţi oameni au murit, iar extrem-extrem de mult sunt infectaţi sau instare gravă, în secţiile AŢI din lume. La noi în ţară, la Spitalul Colentina, spre exemplu, nu mai este nici un loc liber la Terapie Intensivă. Cum îţi dai seama că şi tu eşti infectat? Iată lista cu simptome covid 2020.

Oamenii de ştiinţa lucrează intens, de la început, pentru a vedea care sunt simptomele şi cum poate fi tratată infecţia cu COVID-19. În urma analizei multor pacienţi vindecaţi, au întocmit o listă cu simptome covid. Iată despre ce este vorba.

Listă cu simptome covid 2020

  • Febră. Debutează brusc şi cu o valoare mare de la început.
  • Dureri mari de cap.
  • Dureri în tot corpul.
  • Sinusuri dureroase. Conform declaraţiei lui Connor Reed, englez din Wuhan, sinusurile sale erau ”agonie pură”.
  • Presiune în urechi. Acelaşi pacient a spus că îşi simţea urechile de parcă ar fi explodat în scurt timp.
  • Lipsa apetitului. Conform unui studiu efectuat pe un esantin de 138 de pacienţi vindecaţi, se pare că peste 35% dintre ei nu au avut poftă de mâncare în timpul bolii.
  • Usturime în zona ochilor.
  • Usturime în piept şi tuse seacă. Iată ce a spus despre usturime unul dintre pasagerii de pe vasul de croazieră Diamond Princess: ”Am avut, acum câţiva ani, bronşită, iar acum a fost mai uşor: fără frisoane, fără dureri musculare. Respir bine, nu am nasul înfundat. Mă strânge pieptul şi am crize de tuse”.

Ce simt bolnavii de coronavirus

  • Senzaţie de sufocare.
  • Senzaţie de leşin. ”În faţa spitalului, m-am simţit ciudat şi aproape era să leşin. Am fost dus în salon într-un scaun cu rotile.”, au declarat David şi Sally care au fost infectaţi cu coronavirus în timp ce se aflau pe Diamond Princess.
  •  Sunet ca de punga mototolită din plămâni. Acelaşi pacient, Connor Reed, a spus că, în a 11-a zi, a crezut că scapă de gripă, dar brusc i s-a schimbat starea de sănătate în şi mai rău. ”Transpir, ard tot, sunt ameţit şi am frisoane. Televizorul este pornit, dar nu înţeleg ce văd acolo. Este un coşmar. Abia mai pot să iau o gură de aer, iar când expir, plămânii mei sună ca o pungă de hârtie care este mototolită. Nu este bine”.
  • Stare de oboseală. Aceasta este, de altfel, un simptom specific şi pentru răceli, gripe ori viroze. Într-atât de obosiţi se simţeau bolnavii, încât efectiv nu mai aveau putere nici măcar să mănânce.
  • Senzaţie de jet leg. Te simţi ca şi cum ai fi afectat de schimbarea fusului orar. Ai o senzaţie de oboseală nu prea accentuată, dar eşti debusolat, parcă defazat. ”Este o întreagă isterie în lume legată de coronavirus. Şi aşa şi trebuie să fie. Este o afecţiune serioasă, în special dacă pentru oamenii în vârstă. Dar, pentru mulţi oameni, ca mine, nu este decât o răceală foarte lungă, de care poţi scăpa”, a declarat Bridget Wilkins, locuitor din Londra.

De menționat este faptul că multe cadre medicale susțin modelul suedez pentru combaterea pandemiei.

Adauga un comentariu