National

Emil Veţeleanu: „Este vina lor pentru educația pe care o au!”

Publicat: 05 dec. 2019

Veteranul de război din Vâlcea, Emil Veţeleanu, în vârstă de 101 ani, supravieţuitor al luptelor de la Cotul Donului, a oferit primul interviu după umilința de 1 decembrie.

”Ziua de 1 decembrie a fost frumoasă, dar, la urmă, m-au cam umilit cei care au trecut pe lângă mine. M-au ignorat! Nu m-au respectat, nu m-au salutat! Mă evitau! Mulți mi-au spus că de ce m-am dus la parada de 1 decembrie. Nu puteam să nu mă duc la Ziua Națională a României, o zi care trebuia respectată! Nu m-au băgat în seamă. Este vina lor pentru educația pe care o au! Nu respectă bătrânii, nu pe mine că am fost erou în Al Doilea Război Mondial! La 20 de ani am plecat pe frontul de Est, într-o perioadă geroasă în Rusia. Eram comandant de companie. Am fost până la Cotul Donului!” a spus Emil Vețeleanu.

”Să le fie rușine! Să le fie rușine că au trecut pe lângă un om în vârstă! Mai aveam și insigne în piept cu veteran de război! Ce educație au primit? Învățământ nu se mai face, nu se mai vorbește despre istoria României! Istoria nu s-a mai făcut! S-au făcut facultăți pe bani, nu pe fapte sau pe inteligență!” a spus veteranul de război, Emil Vețeleanuloading...

Adauga un comentariu