Actualitate

Emmanuel Macron poate pierde alegerile parlamentare din Franța

Publicat: 13 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Emmanuel Macron poate pierde alegerile parlamentare din Franța
Aceste alegeri parlamentare din Franța ar putea fi pierdute de Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron riscă să-și piardă majoritatea totală, după prima rundă a alegerilor din Franța,după o provocare puternică din partea unei coaliții de partide de stânga la alegerile pentru Adunarea Națională.

Emmanuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale obținând un nou mandat în fruntea Franței. Lupta în cursa prezidențială a fost extrem de încinsă, iar Marine Les Pennes a fost marea pierdantă. Este bine de menționat faptul că după ce Emmanuel Macron a câștigat alegerile din Franța, în țară au fost o serie de proteste din partea susținătorilor celorlalți canditați.

Emmanuel Macron poate pierde majoritatea după primul tur al alegerilor din Franța

Alianța stânga-verde a lui Jean-Luc Mélenchon a terminat foarte aproape de partidul lui Emmanuel Macron, iar acest lucru poate duce la o înfrângere şi la o pierdere a majorității în alegerile din Franța. Președintele se confruntă cu o luptă în al doilea tur de săptămâna viitoare pentru a câștiga 289 de locuri și a-și păstra majoritatea. Prezența la vot a fost la un nivel istoric scăzut de 47,5%. La o jumătate de oră de la primul sondaj, Jean-Luc Mélenchon a anunțat că alianța să este în frunte:

„Adevărul de la sfârșitul primului tur este că partidul prezidențial este bătut și învins”. El a cerut alegătorilor să se prezinte în vigoare duminica viitoare „pentru a respinge definitiv politicile dezastruoase ale majorității lui Macron”.

Centristul Emmanuel Macron a câștigat un al doilea mandat în aprilie, dar fără majoritate în Adunare se va lupta să facă reforme. El intenționează să ridice treptat vârsta de pensionare de la 62 la 65 de ani, în timp ce domnul Mélenchon promite să o coboare la 60 de ani.

Deși Ensemble a câștigat 25,71% din voturi , marginal înaintea celor 25,61% din stânga, se prevedea totuși să domine Adunarea Națională. Sondajul TF1 Ifop a acordat Ansamblului 275 până la 305 locuri, iar alianța verde-stânga pe 175-205. Ipsos pentru France Télévisions a declarat că alianța lui Macron se îndreaptă spre o scădere de 255-295 de locuri, iar stânga 150-190.

Prezență scăzută la alegerile parlamentare din Franța

Prezența la vot a fost cea mai scăzută din istoria modernă a Franței. Mulți alegători au decis în mod clar să profite de vremea însorită din Franța, temperaturile din Paris ajungând la 27 de grade. Dar, până acum, campania electorală nu a reușit în mare măsură să ia viață. Mélenchon a dovedit excepția, conducând o campanie viguroasă, de când a ajuns pe locul trei în alegerile prezidențiale. El a construit o alianță numită Nupes, formată din propriul său partid de extremă stângă France Unbowed, socialiști, comuniști și verzi – cu sloganul „Mélenchon prim-ministru”. În aceste momente, Elisabeth Borne este premierul Franței, fiind a doua femeie din ultimii 30 de ani care ocupă această funcție.

Scopul său a fost să împiedice președintele să câștige majoritatea de care are nevoie în cele 577 de circumscripții ale Franței. Pe lângă scăderea vârstei de pensionare, Nupes promite să înghețe prețurile pentru 100 de produse esențiale și să creeze un milion de locuri de muncă.

Așadar, vom vedea dacă Emmanuel Macron va pierde alegerile din Franța și dacă ultimul său mandat va fi cu adevărat dificil fiind în minoritate.

Adauga un comentariu