Local

Emoții pentru fina lui Dan Cârlan! ANFP verifică concursul luat pe ”pile” la Prefectura Iași!

Publicat: 31 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Emoții pentru fina lui Dan Cârlan ANFP verifică concursul luat pe pile la Prefectura Iași
Concursul de la Prefectura Iași luat de Oana Ungureanu, fina lui Dan Cârlan, va fi monitorizat de ANFP

Concursul de la Prefectura Iași gestionat și apoi luat de Oana Ungureanu, fina lui Dan Cârlan, fost prefect al județului, va fi verificat de ANFP. Agenția a arătat că a dispus un control după informațiile legate de organizarea concursului unde aceasta a făcut regulile pentru a candida apoi singură

Concursul de la Prefectura Iași de pe urma căruia Oana Ungureanu a devenit șef Serviciu Financiar Contabil- Administrativ este verificat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP). Concursul pentru postul lăsat liber după pensionarea lui Marian Tuduran a fost oferit cu dedicație. Funcția a ajuns la Oana Gabriela Bejenariu-Ungureanu, fina lui Dan Cârlan, fostul prefect al județului. În aceste condiții, aparent ANFP a arătat că a derulat o serie de verificări legate de situația apărută.

Concursul de la Prefectura Iași este verificat de ANFP

Cotidianul BZI a arătat că procedura de desfășurare a concursului a fost viciată. Cea care a fost desemnată persoană de contact pentru informații legate de concurs și-a depus dosarul și a fost desemnată câștigătoare. Deși la concurs s-a mai înscris o altă persoană din Prefectura Iași, dosarul acesteia a fost respins, iar Oana Ungureanu nu a mai avut contracandidat.
Gigi Ciuc, funcționar la Compartimentul Achiziții Publice, cel care a fost interimar pe postul de șef

Serviciu Financiar-Contabil și Administrativ, a contestat respingerea dosarului, însă nu a avut câștig de cauză. Astfel, Gigi Ciuc a arătat că se va adresa instanței de contencios administrativ pentru a-și face dreptate.

”Combinație” pregătită de luni bune

Cum s-au derulat faptele? Prefectura Iași a scos la concurs postul de șef la Serviciul Financiar-Contabil, Resurse Umane, Achiziții Publice, Informatic și Administrativ. Primele detalii legate de concurs au fost inițiate în decembrie 2021.

”Instituția Prefectului–județul Iași a înștiințat Agenția prin adresele nr. 21950/23.12.2021, nr. 925/14.01.2022 și nr. 1905/02.02.2022, înregistrate la Agenția Naţională a Funcționarilor Publici cu nr. 55145/30.12.2021, nr. 2311/17.01.2022 și nr. 5191/03.02.2022 cu privire la organizarea concursului de promovare pentru ocuparea funcției publice de conducere vacante de șef serviciu la Serviciul Financiar-Contabil, Resurse Umane, Achiziții Publice, Informatic și Administrativ din data de 21 martie 2022-proba scrisă”, au menționat cei de la ANFP.

Răspunsul ANFP legat de concursul de la Prefectura Iași

În decembrie 2021 Oana Ungureanu a fost desemnată persoană de contact, ea fiind angajată la Compartimentul Resurse Umane. ANFP a precizat că, la vremea respectivă, Oana Ungureanu nu era candidat pentru postul de șef serviciu. Practic, aceasta s-a răzgândit pe parcurs și a decis să își depună dosarul, deși se afla în incompatibilitate.

”Prin adresa nr. 21950/23.12.2021 Instituția Prefectului–județul Iași a desemnat ca persoană de contact pentru concursul indicat, pe funcționarul public la care faceți referire, încadrat în cadrul Compartimentului Resurse Umane al instituției publice. Față de data constituirii comisiei de concurs și comisiei de soluționare a contestațiilor, prin act administrativ, și faptul că ulterior asigurării publicității concursului se depun în termenul prevăzut de lege dosarele de concurs de către candidați, rezultă că la data stabilirii funcționarului public în discuție ca persoană de contact pentru primirea dosarelor de concurs, acesta nu avea calitatea de candidat la concursul în discuție”, se mai arată în adresa ANFP.

Suspiciuni de concurs trucat la instituția din Iași

Agenția a arătat că Oana Ungureanu era și singura angajată la Compartimentul Resurse Umane pe postul de consilier clasa I, grad profesional superior. Cei de la Prefectura Iași nici măcar nu s-au gândit să o înlocuiască în momentul în care aceasta și-a depus dosarul de concurs. În aceste condiții, ANFP a arătat că va cere lămuriri de la Prefectura Iași despre organizarea concursului.

”Față de susținerile formulate cu privire la verificarea legalității concursului de promovare organizat de Instituția Prefectului-județul Iași, pentru ocuparea funcției publice de conducere de șef serviciu la Serviciul Financiar-Contabil, Resurse Umane, Achiziții Publice, Informatic și Administrativ din data de 21.03.2022-proba scrisă, vă informăm că Agenția a inițiat un demers la această instituție publică”, mai susțin cei de la ANFP.

Concursul de la Prefectura Iași ar putea fi anulat dacă se constată că au fost nereguli.

Adauga un comentariu