Local

Emoții pentru sute de bugetari din Iași. Lista instituțiilor din județ în care se vor face schimbări mari! Mai multe posturi-cheie sunt vizate

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Emoții pentru sute de bugetari din Iași. Lista instituțiilor din județ în care se vor face schimbări mari Mai multe posturi-cheie sunt vizate
Sute de bugetari din Iași sunt luați la ochi de Consiliul Județean Iași, forul urmând a discuta în această perioadă noile organigrame de la instituțiile subordonate

Sute de bugetari din Iași vor avea parte de o surpriză de proporții în perioada următoare. Angajații instituțiilor subordonate Consiliului Județean Iași vor avea o nouă organigramă, decizia fiind deja luată la vârful CJ. Lista schimbărilor va cuprinde atât funcțiile de conducere, cât și cele de execuție

Noi modificări în organigramele mai multor instituții din județul Iași. Consiliul Județean Iași va discuta în perioada următoare despre modificarea organigramelor din aparatul propriu, dar și de la instituțiile subordonate. În calcul au fost luate direcțiile și serviciile din Casa Pătrată, dar și instituții precum ApaVital SA, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași, R.A. Aeroportul Iași sau Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași. Toate aceste instituții au trimis organigramele către Consiliul Județean Iași, totul urmând a se decide în aceste zile.

Schimbări pentru sute de bugetari din Iași. Ce se întâmplă la Aeroportul Iași?

Una din instituțiile vizate este R.A. Aeroportul Iași. Regia aeroportuară are în prezent circa 120 de angajați, organigrama fiind mărită chiar în ultimii ani. Astăzi, 16 aprilie 2021, consiliul de administrație al regiei se va întruni pentru a pune la punct ultimele detalii legate de noua organigramă. Aparent, în această situație ar fi vorba de o reducere de personal. Vasile Stoicea, directorul de la Aeroportul Iași, a susținut că lucrurile se vor clarifica în aceste zile.

„Deocamdată discuțiile sunt la nivel intern, ulterior urmând a ajunge și la Consiliul Județean. Mai sunt niște pași de făcut, de discutat în Consiliul de Administrație etc. Avem acum 128 de angajați. Trebuie să mai facem niște calcule și apoi vedem”, a menționat Vasile Stoicea, directorul interimar al R.A. Aeroportul Iași.

Secții desființate în instituțiile de cultură

O serie de schimbări vor avea loc și la nivelul instituțiilor de cultură aflate în subordinea CJ Iași. La unele instituții subordonate vor avea loc schimbări inclusiv la nivel de conducere. De exemplu, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, mandatul lui Adrian Ardeleanu se încheie în luna septembrie 2021. Acesta urmează să iasă la pensie, astfel încât postul va fi scos la concurs. O situație asemănătoare este și la Teatrul pentru Copii „Luceafărul”, unde directorul Ioan Holban se apropie de vârsta de pensionare în toamna acestui an. Organigramele de la Muzeul Național al Literaturii Române sau de la Filarmonica de Stat „Moldova” nu vor suferi modificări mari.
O serie de schimbări ar urma să se producă la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”. Șefii CJ sunt nemulțumiți de activitatea unor secții din cadrul instituției, acestea urmând a fi desființate.

Dispar sute de posturi la DGASPC Iași. Emoții pentru directorii instituției

O situație specială este la Direcția de Protecție a Copilului. Din cele 2.792 de posturi trecute în organigramă, sunt ocupate 2.265 de funcții. Direcția are deficit de personal, în special pe posturile privind asistenții sociali. Din organigramă vor mai fi tăiate în special posturile rămase neocupate. De altfel, conducerea CJ Iași nu va umbla la acest capitol în cadrul DGASPC Iași, asistenții sociali, cei maternali și centrele de zi fiind sărite de la modificări.

„Suntem în analiză cu aceste lucruri. Când va fi gata, o să intre în plenul Consiliului Județean Iași”, a spus Florin Ion, directorul DGASPC Iași.

CJ a bătut în cuie organigramele de la unele unități medicale, un exemplu fiind Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Schimbări la Direcția de Pază și Direcția de Drumuri

O serie de schimbări la capitolul organigrame vor avea loc și la Direcția Județeană de Pază și Protecție. Direcția este condusă de Dănuț Podea, pus interimar pe funcție, după ce fosta conducere a fost destituită. Direcția a ajuns însă să fie măcinată de scandaluri cu mai mulți angajați, șefii CJ urmând a lua o decizie pentru înlocuirea celor aflați acum la conducere. Unul dintre aceștia, Petru Nicolau, a fost implicat recent într-un scandal uriaș la un centru social din Bucium. Direcția are în prezent 190 de angajați, numărul de posturi fiind însă insuficient. Modificări în organigramă ar urma să aibă loc și la Direcția Județeană de Drumuri. Surse din CJ Iași au arătat că directorul Ciprian Ovidiu Ciucan are zilele numărate, acesta urmând a fi înlocuit din funcție. În plus, Direcția are trecut în statul de funcții și un post de director adjunct, acesta nefiind însă ocupat.

Adauga un comentariu