Info Turism

Templul ursitelor. Enigmele de la mănăstirea Şinca Veche

Publicat: 15 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Templul ursitelor. Enigmele de la mănăstirea Şinca Veche
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Enigmele de la mănăstirea Şinca Veche. În România sunt multe locuri bănuite de paranormal şi legături cu lumea de dincolo. Un astfel de loc este şi la Şinca Veche.

Multe lucruri se spun despre grota de la Şinca Veche, majoritatea bizare. Unii specialişti au spus că datează de pe vremea dacilor, alţii spun că este un loc vechi de 7.000 de ani. Datorită unor fenomene bizare ce au loc aici, a primit numele de “Templul ursitelor” sau “Templul extratereştrilor”. După forma construcţiei, se pare că dintotdeauna a fost perceput ca un loc de rugăciune şi meditaţie. Lăcaşul are două altare. Are şi un turn deschis către cer, oamenii asemănându-l cu o clopotniţă.

Enigmele de la mănăstirea Şinca Veche. Altarul străvechi

Deoarece se crede că este un vestigiu dacic, în decursul anilor oamenii au încercat să găsească comori ascunse aici, Astfel, au degradat grotă şi au lăsat urme scrijelite pe pereţi.

Se ajunge uşor la Şinca Veche: din drumul de Brasov-Sibiu, pe DN1, se face un drum la stânga către Şinca Veche, fiind un indicator.

Semnele care ridică mari semne de întrebare sunt chipul desenat, steaua lui David şi Yin şi Yang-ul. Toate aceste simboluri la un loc, în aceeaşi grotă, care se presupune că e un altar străvechi? Nimeni nu înţelege de ce. Chipul este asemănat cu lui Iisus Hristos sau, poate, cu al unui dac. Cercetările arată că semnele nu sunt făcute de curând.

Pe Dealul Pleşu unde se afla grota există din vechi timpuri tradiţii păstrate şi azi: tinerii aruncau o roată cu paie căreia îi dădeau foc în speranţa în care aveau să-şi afle ursita. Acest lucru a fost transferat şi asupra grotei de la Şinca Veche, pentru că i s-a dus faima că ar îndeplini dorinţe, dacă persoana respectivă stă sub conul deschis către cer şi se roagă.

Fenomene paranormale

Enigmele de la Şinca Veche. Aici s-au raportat fenomene precum camere de filmat care se opreau şi porneau singure, cerculeţe albe care ieşeau în poze (care nu erau de la praf), cântece într-o limbă necunoscută şi o umbră mai întunecată.

Grota de la Şinca Veche este vizitată de clarvăzători şi energoterapeuti, Aceştia spun că au sesizat energii puternice şi senzaţii inexplicabile. În anumite zile din an se strâng oameni ce spun că au loc fenomene miraculoase precum vindecarea unei fetiţe mute din naştere, vindecarea unui bărbat cu ulcer şi altele asemenea.

Oricine trece pe la Şinca Veche cu sufletul deschis va găsi acolo o stare de bine şi de linişte. Un loc unde să-ţi odihneşti sufletul şi să ţi-l încarci.

Adauga un comentariu