Stiri medicale

Oamenii de știință au identificat enzima care provoacă mirosul de transpiratie

Publicat: 29 iul. 2020
barbat transpirat
Enzima care provoacă mirosul de transpiratie

Enzima care provoacă mirosul de transpiratie. Corpurile noastre sunt uimitoare, dar, din păcate, ca animale cu miros puternic, nu suntem întotdeauna încântați de semnalele olfactive pe care le emit. Oamenii de știință au identificat enzima care provoacă mirosul de transpiratie.

Corpurile noastre sunt acoperite de bacterii, dar doar câteva dintre acestea au fost asociate cu mirosurile. Acum, cercetătorii de la Universitatea din York, în colaborare cu oamenii de știință Unilever, au descoperit o „enzimă BO” care se găsește doar în bacteriile legate de axilele urat mirositoare. Enzima, numită liza C-T, facilitează producerea de tioalcooli, câteva tulpini de bacterii aparținând familiei Staphylococcus, noteaza iflscience.com.

Enzima care provoacă mirosul de transpiratie

„Rezolvarea structurii acestei enzime BO” ne-a permis să identificăm pasul molecular din anumite bacterii care formează moleculele de miros”, a declarat co-autorul Dr. Michelle Rudden, de la Departamentul de Biologie al Universității din York, într-un comunicat. „Acesta este un progres cheie în înțelegerea modului în care funcționează mirosul corpului și va permite dezvoltarea inhibitorilor vizați care opresc producția de BO la sursă fără a perturba microbiomul sub axilă.”

Adesea asociem bacteriile cu boala, dar aceste bacterii producătoare de BO fac parte din microbiomul tău natural al pielii. Cel mai obișnuit s-a dovedit a fi Staphylococcus hominis, un rezident comun și inofensiv pe pielea animalelor, inclusiv a oamenilor.

Cercetarea a arătat, de asemenea, că această „enzimă BO” a fost prezentă în S. hominis cu mult înainte ca oamenii să apară.

Adauga un comentariu