Actualitate

Eroul Ion Dobran, înmormântat cu onoruri militare! Generalul a fost ultimul aviator din al Doilea Război Mondial

Publicat: 27 sept. 2021

O formaţie de aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” va survola partea de sud a Capitalei, duminică, în jurul orei 14,00, pentru a acorda un ultim omagiu pilotului de vânătoare Ion Dobran, transmite Agerpres.

„Generalul-locotenent (rtr.), erou al celui de-al Doilea Război Mondial, îşi va continua zborul nestingherit şi după trecerea la cele veşnice, urmându-şi visul ce l-a călăuzit o viaţă”, scrie Ministerul Apărării pe pagina sa de Facebook.

Generalul-locotenent în retragere Ion Dobran, erou al celui de-al Doilea Război Mondial, a murit vineri la vârsta de 102 ani.

„Veteran aviator, erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, general-locotenent Ion Dobran (rtr.) a devenit un simbol, model de onoare şi demnitate militară, sursă de admiraţie şi respect pentru tinerele generaţii. Dăruit cu pasiunea pentru zbor, şi-a modelat întreaga viaţă după principii ferme şi idealuri înalte. Absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie, promoţia 1941, a luptat împotriva sovieticilor pe frontul de est, împotriva americanilor în timpul bombardamentelor din 1944 şi împotriva germanilor după 23 august 1944, îndeplinind misiuni inclusiv în ultima zi a războiului, 9 mai 1945. Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească!”, a mai scris ministrul Apărării.

”Eroul de de lângă noi a plecat la ceruri! Dragul nostru general-locotenent (rtr.),veteran de război, Ion DOBRAN, ultimul as al aviaţiei române, care a făcut parte din Grupul 9 Vânătoare în cel de-Al Doilea Război Mondial, a plecat la ceruri în urmă cu câteva ore. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul Fundaţia „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu”.

Adauga un comentariu