Multe persoane care sunt adepte ale tratamentelor naturiste se pot întreba dacă ceaiul de busuioc crește tensiunea. Consumul constant poate aduce numeroase beneficii asupra sănătății datorită proprietăților medicinale pe care le oferă, însă, are și anumite contraindicații de care trebuie să ții cont.
Ceaiul de busuioc se folosește încă din cele mai vechi timpuri, având numeroase beneficii, însă, există și câteva contraindicații. Ceaiul făcut din busuioc este un adjuvant natural în cazul răcelii, gripei, durerilor de cap, dar și pentru febră, stres sau otită.
Este adevărat că ceaiul de busuioc crește tensiunea arterială
Din cauza unui compus organic denumit eugenol, care are proprietăți antiseptice, ceaiul de busuioc este recomandat mai degrabă pentru cei care suferă de hipertensiune arterială, deoarece acesta are proprietăți de calmare. Adică, mai pe scurt scade tensiunea. Într-adevăr, acesta îmbunătățește circulația sângelui, dar dacă ai hipotensiune, evită-l.
Compușii antibacteriene ajută la crearea unei bariere protectoare împotriva germenilor și infecțiilor ce pot provoca afecțiuni orale. Ceaiul de busuioc curăță gura în profunzime și ajută la eliminarea rezidurilor alimentare ce pot duce la înmulțirea bacteriilor.
Ceaiul este un remediu natural datorită proprietăților antiinflamatoare și calmante și ajută la optimizarea oxigenării celulelor și implicit la îmbunătățirea circulației. Este un adjuvant pentru durerile de cap provocate de tensiune.
Cu un conținut ridicat de taninuri și flavonoide, ceaiul ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a celulelor. Astfel, consumul regulat protejează țesuturile împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și previne apariția diferitelor boli severe.
Acesta este ceaiul care reglează procesele inflamatoare din corp, care hrănește flora intestinală și stimulează tranzitul. Consumul regulat ajută la excesul de gaze intestinale, ameliorează durerile de stomac și stimulează eliminarea retenției de apă. Înainte de a începe să consumi ceai de busuioc, este important să îți informezi medicul de familie sau cel specialist, astfel încât să poți primi acceptul acestuia.
Cum te poate ajuta ceaiul la slăbit
Ceaiul de busuioc nu trebuie privit ca un remediu spectaculos pentru slăbit, ci mai degrabă ca un element adjuvant ce poate stimula acest proces în contextul unei diete adecvate și al unui stil de viață activ.
Astfel, consumul de ceai de busuioc în mod constant ajută la reducerea senzației de foame, mai ales în condiții de stres, când apare deseori tentația de a mânca mai mult și mai puțin sănătos, ignorând rigorile unui stil de viață sănătos.
Dacă faci și mișcare, ceaiul de busuioc te ajută să slăbești mai ușor pentru că stimulează metabolismul, iar în condiții de solicitare fizică organismul arde mai multe calorii, apelând și la rezerve de grăsime pentru a produce energia necesară.
Datorită efectului diuretic, ceaiul de busuioc ajută la eliminarea apei în exces din organism, iar efectul antiinflamator contribuie la reducerea inflamației. Organismul pierde astfel în greutate, îsă, această pierdere nu este semnificativă în procesul de slăbire pentru că nu se datorează reducerii stratului de țesut adipos.
Ceaiul de busuioc se prepară din frunzele plantei, care se pun la uscat după care se toacă mărunt și se păstrează într-un recipient bine închis, depozitat într-un loc ferit de lumină, umiditate și temperaturi extreme. Astfel că, ceaiul de busuioc nu crește tensiunea, ci mai degrabă ajută la scăderea acesteia.