Local

Este nevoie urgent de sânge pentru o femeie din Iași. Emilia Ciuntu este internată la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” – FOTO

Publicat: 16 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii

O femeie din Iași are nevoie de sânge. Emilia Ciuntu este internată la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, iar apropiații fac un apel la bunătatea oamenilor, să meargă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași pentru a dona.

Apropiații femeii din Iași cer ajutorul donatorilor

donator
Apropiații fac un apel la bunătatea oamenilor, să meargă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași pentru a dona

Orice grupă de sânge reprezintă o șansă în plus la viață pentru Emilia Ciuntu. Cei care au posibilitatea pot merge la CTS Iași, de luni până vineri, între orele 7:30-13:30, specificând numele persoanei pentru care donează.

„Fac un apel către familie, rude, prieteni și toți cunoscuții din Iași. Mama mea este internată la spitalul Parhon din Iași și are nevoie de transfuzii de sânge. În aceste momente dificile, apelăm la voi, familie, rude, prieteni și cunoscuți, pentru a ne ajută în această situație delicată. Donarea de sânge este un gest de compasiune și solidaritate care poate face o diferență semnificativă în viața mamei mele. Dacă sunteți în măsură să donați sânge sau cunoașteți pe cineva care ar putea să o facă, vă rugăm să nu ezitați să mergeți direct la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași pentru a face donarea pe numele Ciuntu Emilia. Orice tip de sânge este binevenit și apreciat în această situație”, a transmis, prin intermediul rețelelor de socializare, Maria Adoroaei, fiica Emiliei Ciuntu.

Iată care sunt condițiile de donare

CTS Iași
Cei care au posibilitatea pot merge la CTS Iași, de luni până vineri, între orele 7:30-13:30, specificând numele persoanei pentru care donează

Pentru a putea dona sânge, potențialul donator trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Acesta trebuie să aibă între 18 și 60 de ani. În ceea ce privește greutatea, femeile trebuie să cântărească minimum 55 de kilograme, iar bărbații nu mai puțin de 60 de kilograme.

Donatorii trebuie să aibă pulsul situat între 60 și 100 de bătăi pe minut. De asemenea, trebuie să nu fie în evidență cu boli cronice și să nu sufere de alergii severe, alergiile sezoniere, minore, nu sunt criteriu de excludere. Totodată, trebuie să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile. Important de menționat este și faptul că nu pot dona sânge persoanele care și-au făcut tatuaje sau piercinguri în ultimele 6 luni.

Femeile care doresc să doneze sânge trebuie să nu fie în perioada menstruală și să nu ia anticonceptionale. Un ultim criteriu pe care trebuie să-l îndeplinească donatorii de sânge este să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înainte de a se prezenta la centrul de transfuzii. Unele dintre beneficiile donării includ reînnoirea sângelui, creșterea proprietăților compensatorii ale organismului, care ajută donatorul să se recupereze rapid după donare sau pierderea de sânge.

Adauga un comentariu