Magazin

Este singura plaja din Romania cu apa turcoaz si nisip fin, de care nu stie nimeni! Nu apartine de nicio statiune. Unde se afla acest loc de vis

Publicat: 21 aug. 2019

Daca iubesti marea, nisipul si soarele, dar vrei un peisaj ca in strainatate, plaja Tuzla e pentru tine. In timp ce tinerii se duc catre Corbu sau Vadu pentru liniste si pace, plaja Tuzla este ignorata. Este o plaja salbatica si cu apa ca in strainatate. Plaja Tuzla, singura din Romania cu apa turcoaz si nisip fin. Pescarii locului te imbie mereu cu pestii proaspat prinsi. Farmecul locului este chiar linistea care te inconjoara. Oamenii vin in Tuzla pentru a auzi valurile marii si briza. Plajele sunt mai putin populate. Terasele nu au acaparat plajele, inca. Zona nu este plina de sezlonguri, umbrelute sau alte nebunii pentru care trebuie sa platesti. Pe plaja de la Tuzla vin sa se bronzeze turisti romani, dar si straini.

„Facem autostopul. Venim din Polonia si am fost in cateva tari, Croatia, Muntenegru si acum Romania. Este un loc minunat, apa este calda si totul este grozav, oamenii sunt primitori”, sustine o turista. Cei dornici de o mica vacanta in Tuzla nu trebuie sa isi faca griji pentru costuri. O noapte de cazare la localnici costa intre 60 si 100 de lei, pe noapte. O noapte cu cortul, pe plaja, e gratuita.

„Verdeata, nu e aglomeratie mare, e frumos, natura, vorba aia. Azi e si marea linistita. Stam la cort, ne autogospodarim si ce sa va spun in linii generale cam asa ceva. Apa e buna, nisipul e bun, lumea e destul de linistita”, sustine un turist. Plaja de la Tuzla este inca un loc virgin. Apa e curata, ai si vegetatie, stanci si baraci de pescari unde oaspetii sunt primiti cu bratele deschise. E din ce in ce mai cautata de oameni. Pescariile ofera peste proaspat, zilnic. O portie costa intre 10 si 30 de lei.

„Sunt plaje care atrag foarte tare turistii straini dar si romani deopotriva care isi doresc altceva decat turismul traditional si sunt foarte accesibile, dar care ofera acea liniste, acea satisfactie a unor locuri pe care le descopera mai putini si nu aglomeratia si ingramadeala plajelor cu sezlonguri multe cu umbrele, cu beach baruri, cu zgomot”, sustine un agent de turism. Tuzla se afla jumatatea distantei dintre Constanta si Mangalia, pe DN39. Plaja este la o distanta de 5 kilometri fata de drumul principal. Ca sa ajungeti acolo, trebuie sa parcurgeti un drum anevoios, neasfaltat. Anual, 3.000 de turisti viziteaza acest loc, informeaza digi24.ro.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit