Eveniment-Social

Este unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale de la Iași! Când va avea loc acesta

Publicat: 03 mart. 2020

Este unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale de la Iași și este organizat de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova”. Asta în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură, Centrul Cultural German, Opera Națională Română. Aici se alătură și Asociația „Crescendo Events”, Filarmonica „Moldova”, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Muzeul Național de Istorie și Arheologie din Chișinău.

Participare prestigioasă din țări precum: Franța, Germania, Cehia

Este vorba de continurea seriei proiectelor cultural-științifice și de divertisment prin organizarea celei de-a XII-ediții a Festivalului Internațional al Muzicii Mecanice (FIMM 12).

„Conceput în scopul promovării colecției de instrumente de Muzică mecanică, unică în țara noastră, dar și de perpetuare a tradiției europene a flașnetarilor, proiectul FIMM 12 este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național – Ministerul Culturii.

Ca și la edițiile precedente, programul festivalului, care se va derula între 18 și 20 septembrie 2020, va cuprinde expoziții interactive de muzică mecanică, workshop pentru specialiști, spectacole ale flașnetarilor, concerte, dans, animație, proiecții videomapping. Ne vom bucura, și la această ediție, de o participare prestigioasă din țări precum: Franța, Germania, Cehia, Slovenia, Ungaria, Austria, Elveția, Republica Moldova și România, la care se va adăuga și Polonia”, arată coordonatorul proiectului, dr. ing. Monica Nănescu, directorul

Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” FIMM 12 va reuni flașnetari, colecționari, cercetători, muzeografi și iubitori de muzică mecanică, facilitând interacțiunea dintre profesioniștii participanți la eveniment și publicul iubitor al fenomenului cultural propus. Prin conceperea și dezvoltarea acestui proiect, ajuns la ediția a XII-a, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din Iași se numară printre puținii organizatori ai acestui gen de spectacol din Europa.

Adauga un comentariu