Eveniment-Social

Etapă regională a concursului de robotică și soluții inovatoare, la Universitatea Tehnică din Iași

Publicat: 23 ian. 2020

Etapă regională a concursului de robotică și soluții inovatoare, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” – TUIAȘI din Iași. Facultatea de Automatică și Calculatoare, în colaborare cu Asociația pentru educație STEM creativa (CRESTEM) organizează etapa regională a concursului de robotică și soluții inovatoare. Aceasta va avea loc duminică, 26 ianuarie 2020, fiind înscrise 14 echipe din Bacău, Galați, Iași, Piatra Neamț, Solca și Tulcea. Doar patru dintre aceste echipe se vor califica la etapa națională care va avea loc la jumătatea lunii martie la București, urmând să aibă loc și o etapă internațională, în Statele Unite ale Americii, în luna mai. La nivel național participă 78 de echipe din 31 de orașe, fiind vorba despre copii și tineri cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani. Anul acesta, tema în jurul căreia se desfășoară concursul este City Shaper, participanții urmând să găsească soluții pentru reproiectarea orașelor și modelarea unui viitor mai bun.

În acest sezon tema este City Shaper

Concursul este structurat pe trei componente principale: valori fundamentale, probă de robotică și proiectul de inovare. Prin componența de valori fundamentale, participanții trebuie să demonstreze că reușesc să lucreze împreună, că se pot ajuta între ei, că pot să exploreze abilități și idei noi, dar și că știu să se folosească de creativitate și perseverență pentru a rezolva probleme și să aplice ceea ce învață pentru a contribui la o lume mai bună.

„Pentru că în acest sezon tema este City Shaper, cei din echipe au primit ca temă identificarea unei probleme la o clădire, spre exemplu la școală la ei, la o instituție publică, și să încerce să rezolve problema. De exemplu, să găsească o soluție ca școala lor să fie rezistentă la un cutremur”, a explicat asist. univ. dr. Cătălin Dosoftei de la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Competiția va începe duminică de la ora 9:00 și se va încheia cu premierea participanților, juriul urmărind îndeaproape cum se vor descurca membrii echipelor pe durata tuturor probelor. Juriul va fi format din aproximativ 25 de cadre didactice, studenți și masteranzi de la mai multe facultăți ale TUIAȘI. FIRST® LEGO® League este un program educațional dedicat copiilor și tinerilor (9-16 ani), ce are ca scop introducerea acestora în lumea științei și tehnologiei, prin intermediul unei abordări sportive.

Adauga un comentariu