Actualitate

Eugen Teodorovici cere Guvernului să modifice programul elevilor

Publicat: 17 sept. 2020
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici cere Guvernului să modifice programul elevilor

Senatorul Eugen Teodorovici cere Guvernului să modifice programul elevilor. Eugen Teodorovici scrie într-o postare pe pagina sa de Facebook că este inadmisibil ca elevii să fie nevoiți să stea atâtea ore pe zi cu masca pe față.

„A PATRA zi de #școală, o nouă zi de #bătaiedejoc la adresa elevilor‼️

Dincolo de promisiunile privind reducerea numărului de ore, regăsim în orarul elevilor din anii terminali de #gimnaziu și #liceu (pentru care s-a ales, în majoritatea unităților de învățământ, desfășurarea orelor cu prezența fizică permanentă) un număr de 6 sau chiar 7 ore în fiecare dintre zilele săptămânii. O întreb pe doamna Anisie, convins fiind că în nețărmurita-i pricepere va ști să răspundă: cu cine putem asemăna un #elev de clasa a opta care se vede nevoit să stea 7 ore cu masca pe față, uneori chiar și în pause“, a precizat eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici cere Guvernului să modifice programul elevilor

Senatorul social democrat îl întreabă ironic pe premierul Ludovic Orban câte ore petrece cu masca pe față între 4 țigări și 2 pahare de coniac.

„Cu un #medic care intră într-o operație foarte dificilă pe creier sau pe cord deschis și este nevoit să suporte ore în șir masca pe față pentru a salva viața unui semen sau cu un #miner care intră în șut, dar numai pentru 6, nu pentru 7 ore, precum un elev de gimnaziu⁉

O mai întreb pe doamna Anisie, câte ore #rezistă domnia sa cu masca pe figură? Dar „excelența sa”, premierul României, câte ore #petrece cu masca pe față între 4 țigări și 2 pahare de coniac

Oare sunt obligați să poarte #masca tot atâtea ore câte sunt nevoiți să o suporte elevii și profesorii într-o zi? Zi de zi, în fiecare săptămână petrecută la școală⁉“, a menționat Ludovic Orban.

Reducere a numărului de ore petrecute în școală

Parlamentarul PSD este de părere că ar trebui regândită programa școlară și să fie redus numărul de ore.

„Dacă tot nu au fost capabili să rezolve problema tabletelor sau măcar a manualelor, putem noi să sperăm la o #regândire a programei școlare și la o #reducere a numărului de ore petrecute în școală, cu masca pe figură, în următoarele săptămâni

#insistpentruRomania #insistpentruromani #pnlEGALincompetenta #PNLisibatejocdeELEVIsiPROFESORI  #insistpentruelevi”, mai scrie Eugen Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

„Tablete pentru elevi doar acolo unde presa are acces?!”

Eugen Teodorovici, fostul ministrul al Finanțelor Publice, este de părere că Monica Anisie, ministrul Educației, nu a procedat corect cu organizarea anului școlar și mai ales, critică dur proiectul de a oferi tablete gratuite elevilor. Acesta a subliniat că tabletele nu au ajuns și în comunitățile urbane mai mici, ci doar în marile orașe, acolo unde presa are acces.

„Cu TABLETE pentru elevi doar acolo unde presa are acces?! Oare în acele comunițăți urbane mai mici și în cele rurale, unde de astăzi a început școala ca peste tot în țară, s-a făcut ceva pentru asigurarea tabletelor și a tuturor mijloacelor necesare pentru desfășurarea în condiții de siguranță și protecție sanitară a cursurilor cu prezența fizică, precum și a învățământului online⁉️ Oare și acei copii beneficiază de toate cele necesare în noul an școlar? Sau toate acestea sunt doar apanajul școlilor situate „la bulevard”⁉️ ” a scris politicianul.
Adauga un comentariu