Actualitate

Eugen Teodorovici, despre activitatea lui Florin Cîțu: „O practică care ne va costa foarte mult în anii care urmează”

Publicat: 17 feb. 2020

Eugen Teodorovici a vorbit astăzi despre activitatea lui Florin Cîțu ca ministru de Finanțe. Acesta a detaliat pericolul la care este supusă tara în urma numeroaselor împrumuturi fara explcatie pe care ministrul demis le-a accesat.

„Putea fi evitat anul trecut acel 4,6% pe care domnul Cîţu l-a realizat. De asta am şi propus în mod public şi astăzi în Comisia reunită o comisie de anchetă care să pună foarte clar toate datele pe masă. Să fie chemaţi la această comisie de anchetă prim-ministrul Dăncilă. Eu am să merg acolo ca ministru de Finanţe pentru a discuta despre programarea şi execuţia anului trecut la 10 luni şi după aceea şi domnul Orban şi domnul Cîţu pentru a explica felul în care ultimele două luni din anul 2019 s-au desfăşurat.

Pentru că eu am elemente rezonabile să cred că au fost în mod nejustificat crescute chetuielile şi mai ales veniturile lăsate de izbelişte astfel încât să fie la final de an un deficit foarte mare, 4,6% cum spuneam, pentru ca în acest an să pozeze în salvatorii naţiunii. Este o practică care ne va costa foarte mult în anii care urmează”, a spus Eugen Teodorovici.

El a afirmat că acest deficit ar putea atrage o deteriorare a ratingului şi implicit dobânzi mai mari, iar din acest motiv actualul ministru al Finanţelor se împrumută mai mult în această perioadă.

„Cu mare drag discutăm despre ce s-a întâmplat anul trecut în orice comisie, mai ales despre rectificarea bugetară din vară, despre notele pe care le-a pus domnul ministru în guvern care spuneau că există pericolul să se depăşească deficitul de 3%, ce măsuri trebuia să ia şi nu a luat din vară. Notele pe care le-a primit domnia sa în minister că deficitul ar putea să se ducă la 4,1%. Facem acea comisie de anchetă şi vin public cu toate aceste măsuri”, a spus Florin Cîţu în cursul audierilor.

Adauga un comentariu