Prima pagină » National » Eugen Teodorovici, la BZI LIVE despre strategia economică a actualului Guvern al României – VIDEO
Eugen Teodorovici, la BZI LIVE despre strategia economică a actualului Guvern al României – VIDEO

Eugen Teodorovici, la BZI LIVE despre strategia economică a actualului Guvern al României – VIDEO

13 ian. 2023, 19:00,
BZI.ro, în National

Eugen Teodorovici a discutat în cadrul unei noi ediţii la BZI LIVE despre strategia economică a actualului Guvern al României, în contextul în care sunt tot mai puţine locuri de muncă.

La momentul actual, potrivit invitatului, avem de-a face cu o coaliţie pentru interesul de moment ale celor două partide mari, care sunt captive.

Eugen Teodorovici la BZI LIVE

Eugen Teodorovici a comentat în cadrul unei ediţii BZI LIVE strategia economică a României şi incapacitatea autorităţilor de a scoate țara din impas.

„Şcoala nu poate să îţi schimbe bunul simţ şi logica pe care o ai şi pe care aşezi cunoştinţele. N-ai cum să vezi o strategie economică pentru că ei nu au coloana vertebrală pe care să se pună cunoştinţele de-a lungul vieţii. Oamenii aceştia nu au coloană vertebrală şi nici cunoştinţele necesare. Nu există experienţa de o zi măcar în zona privată. Oamenii nu au cum să vină cu chestiuni de logică pentru că nu au fost puși să facă asta până acum.

Aceşti indivizi nu comunică atunci când nu ştiu un lucru. Cred că ştiu tot. Oamenii au fost minţiţi mereu cu aceste crize care ar fi putut crea premisele dezvoltării noastre economice. Trebuia să ai o strategie economică şi în situaţia COVID-ului. Se putea acţiona cu dotări. Din păcate, au dormit atunci. Au început să gândească doar la partea de business. Tot s-a gândit la business, doar că pentru ei. Au nevoie de bani pentru campanii. Vine un an greu pentru ei ca şi cheltuiala.

Imaginaţi-vă o discuţie pe teme economice între domnul Ciucă și domnul Ciolacu. Dacă presa i-ar urmări, vă spun eu că o să îi găsiţi în locuri în care numai despre economie o să vorbească”, a menționat Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici: „Asta va fi istoria pentru 2023”

În acest context, cunoscutul politician Eugen Teodorovici a vorbit şi despre situaţia în care se află Ministerul Finanţelor şi a analizat activitatea ministrului Adrian Câciu.

„Veniturile românilor o să fie din ce în ce mai mici pentru că e inflație şi alte probleme în economie. Asta va fi istoria pentru 2023. Lupta pentru putere a început. Totul este bazat pe un calcul împotriva românului. Din păcate bilanţul activităţii domniei sale (n.r. Câciu) este unul negativ total. Luăm câteva dintre problemele principale Problema preţului energiei electrice, preţului ridicat la pompa, problema modificărilor aduse codului fiscal, cu aplicatibilitate din 2023, creşteri de taxe şi impozite, lipsa de comunicare şi dialog cu mediul de afaceri şi cetăţenii ca să ştim şi noi cu toţii voinţa unui guvern, neparticiparea la cele mai importantee reuniuni şi anume Consiliul de Miniştri de Finanţe.

Asta face că România să nu mai existe în discuţiile care se poartă la la nivel european. De asta România nu este întrebata şi nu-şi poate impune punctul de vedere în ceea ce priveşte deciziile importante la nivel european”, a conchis Eugen Teodorovici.

La BZI LIVE, Eugen Teodorovici a vorbit şi despre sistemul de pensii din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *