Actualitate

Eugen Tomac în platoul BZI LIVE, despre proiectele de viitor ale Partidului Mișcarea Populară

Publicat: 09 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Eugen Tomac în platoul BZI LIVE despre proiectele de viitor ale Partidului Mișcarea Populară
Eugen Tomac a fost invitat în cadrul emisiunii-dialog BZI LIVE

Președintele PMP, Eugen Tomac a fost invitatul de joi, 9 iunie, al emisiunii-dialog BZI LIVE. Europarlamentarul PMP a vorbit alături de moderatorul emisiunii, Valentin Huțanu, despre proiectele de viitor ale Partidului Mișcarea Populară.

Eugen Tomac în platoul BZI LIVE

Fiind invitat în noua ediție a emisiunii-dialog BZI LIVE, europarlamentarul PMP, Eugen Tomac a enumerat proiectele de viitor ale Partidului Mișcarea Populară, care sunt esențiale pentru o mai bună funcționare a sistemului.

„Atenţia noastră este concentrată pe problemele ce ţin de comunitate şi oameni, comune, oraşe, municipii, acolo unde putem valorifica experienţa noastră şi forţa noastră politică.

Suntem un partid european, cu o putere europeană. Noi avem un profil foarte bine conturat, ştim cui ne adresăm şi trebuie să facem mult mai mult, să devenim o forţă ce inspiră încredere.

La ora actuală acest lucru lipseşte în România, anume calitatea mesajului politic. Prea multe enunţuri şi prea puţine fapte.

Noi suntem un partid viu în continuare, chiar dacă nu mai suntem în Parlament.

Dar în Parlamentul European prezentăm teme ce ţin de interesele României, şi diasporei româneşti. Eu cred cu tărie că trebuie să facem şi mai mult pentru aducerea României în Europa. Avem pentru cine lucra, şi pentru comune şi pentru oraşe, municipii, judeţe.

Iaşul are cele mai frumoase bijuterii culturale din întreaga ţară. Trebuie să facem cât mai multe proiecte ce ţin de locuri de muncă, de dezvoltarea antreprenoriatului românesc. Lipsa de credibilitate fiscală a creat mari probleme.

De asmenea, pe temele serioase avem obligaţia de a participa mai mult.

Ne trebuie soluţii şi pentru sănătate, educaţie. Sunt nişte realităţi. 5 milioane de români au ales să plece departe, deoarece acasă nu îşi mai văd viitorul. Deci este un mesaj dur care demonstrează că această clasă politică nu şi-a atins obiectivele.

Legea transparenţei totale în administraţie este una dintre legile care ar schimba relaţia dintre cetăţeanul plătitor de taxe şi statul român. Sunt bani publici, nu secrete de stat, iar transparența plăților ar întări încrederea şi ar elimina anumite suspiciuni.

Dacă vrem să trăim mai bine, va trebui să adoptăm setul de reguli pe care le-a adoptat UE. Trebuie să ne adaptăm acestor linii care ne aduc un plus de bunăstare. Dacă noi ca români nu ne vom respecta între noi, nu vom respecta valorile, evident că nu vom fi mai convingători şi afară”, a spus europarlamentarul PMP.

Care ar putea fi soluțiile de viitor

Europarlamentarul PMP, Eugen Tomac are propria versiune asupra a ceea ce trebuie bifat pe listă pentru ca România, și implicit românii să aibă un trai mai bun.

„Reducerea de gaz rusesc este prioritară. Și accelerarea proiectelor necesare pentru achiziţionarea de panouri fotovoltaice pentru mai multe gospodării. Prin asta, cel puţin 3-4 milioane de români nu vor mai avea probleme la iarnă. Şi voucherele pentru familiile vulnerabile, cel puţin 6 milioane de cetăţeni. Acestea sunt principala presiune.

Trebuie luat în considerare că asistăm la un război de uzură şi de aceea e bine să ne pregătim pentru ceea ce poate fi mai rău la iarnă şi trebuie să ne pregătim să protejăm populaţia.

Această reformă pentru pensii de care se tot vorbeşte, sunt ştiri false. Gândiţi-vă că nu am fost în stare să atragem acele 15 milioane de euro pentru a construi drumuri, spitale, şcoli.

La ora actuală este vital să atragem banii pe care i-a pus UE prin acest PNRR. Prin aceste 13 milioane de euro prin care puteam atrage banii necesari pentru proiecte ce ţin de independența faţă de Rusia.

De altfel, prin aceste eşecuri se pot da naştere unor noi curente politice ce ar putea aduce schimbări.

Am discutat cu reprezentanţii guvernului pe subiectul vămilor şi ieri. Soluţia pentru a debloca vama cu Republica Moldova, este cea pe care au implementat-o polonezii cu ucrainenii. Crearea unor puncte comune cu ucrainenii. Puncte speciale pentru maşini mari. E importat să fluidizăm traficul.

Este necesar un salt fantastic astfel încât acest proiect să nu mai întâmpine dificultăţi. Gândiţi-vă că se stă şi câte o săptămână la coadă”, a completat Eugen Tomac.

Comentarii
Adauga un comentariu