Actualitate

Eugen Tomac vorbește despre un sabotaj la adresa PMP: „Noi am făcut pragul!“

Publicat: 07 mart. 2021
Eugen Tomac
Eugen Tomac, fostul lider PMP

Fostul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară Eugen Tomac a vorbit duminică, 7 martie, despre un sabotaj la adresa formațiunii politice pe care a condus-o.

Eugen Tomac a precizat la congresul formaţiunii, că la alegerile paramentare a fost depăşit „acel 5% nenorocit”. Fostul lider PMP a adăuagt că rezultatul obţinut de PMP la alegerile din decembrie este „nedrept, incorect” şi constituie rezultatul lipsei de solidaritate a celorlalte formaţiuni politice.

„Regret că la ultimul exerciţiu electoral, deşi cu toţii suntem convinşi că am reuşit să depăşim acel 5% nenorocit, din păcate solidaritatea partidelor celelalte a făcut ca partidul nostru să nu-şi poată duce cauza până la bun sfârşit. Trebuie să o spun încă o dată, cele 1.099 de contestaţii depuse de PMP la Biroul Electoral Central, deşi au întrunit susţinerea tuturor magistraţilor prezenţi în acest organism electoral, celelalte partide însă nu au dorit acest lucru şi sigur, s-a validat rezultatul pe care-l cunoaştem cu toţii, nedrept, incorect.

Dar, pentru că suntem un partid de luptători, nu am dorit să dramatizăm această neşansă care ne-a lovit şi avem obligaţia şi politică şi morală să facem tot ce ne  stă în putinţă pentru a duce mai departe mesajul care ne defineşte pe noi, ca partid”, a declarat Eugen Tomac.

Eugen Tomac: „PNL și USR nu vor vot în două tururi“

Fostul președinte al PMP a atacat în termeni duri USR pentru dublu discurs şi PNL pentru modul în care acţionează după ce a ajuns la guvernare.

„Unde sunt vocile strigătoare de la USR care militau pentru transparenţă şi justiţie? Că au majoritate, astăzi, în Parlament! Cine-i opreşte să adopte această lege (legea privind transparenţa totală privind cheltuirea fondurilor publice– n.r.). Unde sunt cei de la PNL şi USR  care au promis că, odată ce ajung la guvernare, vom avea alegerea primarului în două tururi? Este pe ordinea de zi şi astăzi acest proiect, are nevoie decât de un singur vor pentru ca românii să revină la alegerea primarului în două tururi. S-a săturat societatea de ipocrizie.

Veţi vedea că nu vor vota două tururi, sunt absolut convins de acest lucru, pentru că nu-i mai interesează. Reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost adoptată de Senat. Au majoritate. Cine-i opreşte astăzi să dea un singur vot  pentru a respecta ceea ce milioane de români au decis într-un referendum naţional? (…) Pentru ei referendumul e o chestiune facultativă, neimportantă şi au demonstrat-o de nenumărate ori”, a mai spus Eugen Tomac.

PMP a ratat intrarea în Parlament

PMP  a ratat intrarea în Parlament, la alegerile parlamentare de anul trecut nereuşind să întrunescă pragul electoral de 5%. La Camera Deputaţilor PMP a obţinut 4,82% din voturi, iar la Senat 4,93%.

Imediat după alegeri, liderul formaţiunii Eugen Tomac a demisionat din funcţie, anunţând că-şi asumă rezultatul.

PMP continuă însă să activeze în administraţia locală, având, după alegerile locale de anul trecut, peste 2.000 de consilieri locali, peste 70 de consilieri judeţeni şi consilieri generali ai Capitalei şi 49 de primari.

Adauga un comentariu