Prima pagină » Eveniment-Social » Evenimente legate de tradiții și obiceiuri de iarnă la Palatul Culturii din Iași
Evenimente legate de tradiții și obiceiuri de iarnă la Palatul Culturii din Iași

Evenimente legate de tradiții și obiceiuri de iarnă la Palatul Culturii din Iași

18 dec. 2023, 02:00,
Valentin HUȚANU, în Eveniment-Social

Palatul Culturii din Iași organizează evenimente legate de tradiții și obiceiuri de iarnă! Muzeul Etnografic al Moldovei desfășoară, până pe 23 decembrie 2023, o nouă serie de ateliere DICE: „Măști făurite și tradiții povestite”. De asemenea, același muzeu este gazdă, până pe 14 ianuarie 2024, a expoziției temporare „Datini și obiceiuri de iarnă”

La Palatul Culturii din Iași sunt organizate evenimente ce au în prim-plan tradiții și obiceiuri de iarnă! Secția Relații Publice, Marketing Cultural, Logistică, Proiecte, Programe, în colaborare cu Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” (CMNM), organizează, până pe 23 decembrie 2023, o nouă serie de ateliere DICE, intitulate „Măști făurite și tradiții povestite”. Participanții sunt invitați să viziteze expoziția „Datini și obiceiuri de iarnă”, unde au ocazia să exploreze bogăția tradițiilor specifice acestei perioade, urmând ca în a doua parte a atelierului să își exprime creativitatea, confecționând o mască, în Sala de Educație muzeală.

Tradiții și obiceiuri de iarnă la Palatul Culturii din Iași

Fiecare mască devine, astfel, o fereastră spre trecut, încărcată cu simboluri și elemente ce poartă în ele povești populare. Materialele tradiționale și inovația artistică se împletesc, oferind noilor generații posibilitatea de a (re)descoperi obiceiuri și tradiții. Cu fiecare mască creată, atelierul devine un loc în care tradițiile sunt păstrate, oferind o experiență captivantă și educativă, menită să conecteze generațiile și să celebreze identitatea culturală.

Derulat pe parcursul a aproximativ 90 de minute, atelierul poate găzdui maximum 20 de participanți cu vârsta minimă de 7 ani. Prețul unui bilet este de 20 lei și include vizita în expoziție și toate materialele necesare. Programările se fac la numărul de telefon 0232.275.979, interior 116, sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook Atelierele DICE.

Expoziția temporară „Datini și obiceiuri de iarnă”, derulată la Muzeul Etnografic al Moldovei

Pe de altă parte, Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul CMNM organizează, la Palatul Culturii, până pe 14 ianuarie 2024, expoziția temporară „Datini și obiceiuri de iarnă”. În fiecare lună decembrie, muzeul marchează cea mai îndrăgită și așteptată perioadă de peste an, readucând în atenția vizitatorilor atmosfera de altădată a sărbătorilor de iarnă. Susținut de imagini provenind din arhiva fotografică și de lucrări de artă naivă din colecțiile muzeului, demersul expozițional din acest an ilustrează „Jocul Caprei”, unul dintre alaiurile cele mai îndrăgite și mai frecvent întâlnite în acest interval de regenerare a timpului.

Expoziția poate fi vizitată la Palatul Culturii din Iași, în spațiul Muzeului Etnografic al Moldovei, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet). Așadar, evenimente legate de tradiții și obiceiuri de iarnă au loc la Palatul Culturii din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *