Eveniment-Social

Evenimentul toamnei la Iași! Totul va fi în aer liber la Grădina Botanică – GALERIE FOTO

Publicat: 21 oct. 2019

Deosebit moment, în aer liber. Este vorba despre expoziția de flori, fructe și semințe. Aceasta este intitulată „Flori de toamnă”. Ea se află la ediția a XLIII-a. Deschiderea oficială va fi sâmbătă, 26 octombrie 2019, ora 11:00. Debutul va include un moment artistic, un concert al cvartetului „Essenza”. Taxa de intrare este de zece lei. Cinci lei vor plăti grupurile organizate. Fotografiatul este liber. Sunt expuse crizanteme, tufănele, dovleci sau varză decorativă

Cel mai așteptat eveniment dedicat Naturii, la Iași. Acesta va avea loc la finalul acestei săptămâni. Este vorba despre expoziția de flori, fructe și semințe. Ea este intitulată „Flori de toamnă”. Momentul face parte din programul Zilelor Universității „Cuza”. Deschiderea va avea loc sâmbătă, 26 octombrie 2019. Totul de la ora 11:00, în Grădina Botanică „Anastasie Fătu”. Evenimentul este deschis până pe 18 noiembrie.

Incursiune în lumea culorilor

Ajuns la ediția a XLIII-a, mii de oameni așteaptă cu nerăbdare evenimentul. „Publicul este invitat la o incursiune în lumea culorilor, serele și secțiile exterioare fiind amenajate ținând cont de armonia cromatică a soiurilor de crizanteme, tufănele, dovleci sau varză decorativă cultivate în Grădina Botanică”, au transmis organizatorii. Exponatele reunesc 110 soiuri de crizanteme, aranjate într-o mare diversitate de forme și culori. Ele definesc tipuri de inflorescențe cunoscute sau mai puțin cunoscute. Pe lângă culoarea tradițională – galbenul – crizantemele rețin și prin nuanțe puternice. Vorbim de violet, lavandă, roz, vișiniu, bronz, alb și roșu. „Din colecție vor fi prezentate peste 125 de soiuri de tufănele în aranjamente și mozaicuri florale sau diferite forme de cultură dirijată: pom, cascadă, evantai sau coloane”, se arată în descrierea expoziției. Vor fi expuse și zeci de specii anuale sau perene. Acestea aparțin genurilor Argyranthemum, Dendranthema, Ismelia, Euryops. Originea lor este din diferite zone ale Globului.

Africa, Pirinei sau Insulele Canare, la Grădina Botanică

Astfel, soiuri din Africa, Pirinei sau Insulele Canare vor putea fi admirate. Expoziția cuprinde și eșantioane de fructe și semințe. Sunt specii cultivate în diferite secții ale Grădinii. Sunt grupate în funcție de zonele de origine bio-geografică. Vor avea planșe cu explicații. Se face referință la biomurile caracteristice fiecărui continent. „Într-o zonă special amenajată vor fi prezentate 10 din cele 30 de specii ale genului Capsicum. De asemenea, sunt aranjate într-un decor inedit. Sunt 200 de soiuri de dovleci decorativi care aparțin genului Cucurbita. Plus 10 soiuri ale genului Cucumis (castraveți țepoși africani), trei soiuri ale genului Luffa (burete vegetal) și 25 de soiuri de Lagenaria”, mai reliefează cei de la „Cuza”.

Insulina vegetală sau castravetele amar, respectiv tărtăcuța șarpe

Va fi expusă și Momordica charantia. Popular este cunoscută ca insulina vegetală sau castravetele amar. De acemenea, se va putea admira și Trichosanthes cucumerina „tărtăcuța șarpe”. Originile lor geografice sunt: America de Sud, Africa sau Asia. Vor fi și zooforme topiare realizate din diferite soiuri, din dovlecei și castraveți țepoși. Ei reflectă imaginația, dar și creativitatea angajaților Grădinii. Expoziția este completată de colecția de varză cu valoare decorativă, alimentară și medicinală. Ea reunește trei specii: Brassica oleracea, Brassica elongata și Brassica juncea. Sunt și șase soiuri și 60 hibrizi F1. Sunt aproximativ 6.000 de exemplare. Ele devin intens colorate pe măsură ce temperaturile sunt negativeloading...

Adauga un comentariu